Breed onderzoek in Schipholtunnel

Werkzaamheden in de Schihopltunnel»
Werkzaamheden in de Schihopltunnel ANP

ProRail en de NS laten een extern bureau onderzoek doen naar de problemen in de Schipholtunnel.

De tunnel moet vaak worden afgesloten in verband met brandjes of storingen, waardoor de treinreizigers naar de luchthaven vertraging oplopen.

Vanochtend moest de tunnel ook weer dicht, voor de derde keer deze week.

Brand

De vertraging van vanmorgen ontstond toen de rem van een trein vastliep en daarbij brand ontstond. Eerst werd gedacht aan een brandje in de trein zelf. Treinreizigers liepen enkele uren vertraging op.

Het onderzoek gaat een paar weken duren. Het moet de vraag beantwoorden welke maatregelen nodig zijn om minder storingsmeldingen te krijgen. De onderzoekers bekijken drie aspecten: veiligheid, logistiek en materieel.

Andere oorzaak

ProRail heeft in oktober nog alle brandmelders in de tunnel vervangen en de wissels en rails onderzocht. Eerder was al vastgesteld dat machinisten soms een brandmelding deden als ze opwaaiend stof aanzagen voor rook.

In de komende weken wordt ook weer eens gekeken naar de vluchtwegen en de ventilatoren in de tunnel.

Dit weekeinde moeten de treinreizigers naar Schiphol opnieuw rekening houden met vertragingen in verband met werkzaamheden in de tunnel.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 52 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 660 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1976 keer afgespeeld

Meer video en audio