Opstelten: politie er niet op achteruit

Minister Opstelten (r) met Gerard Bouman, die korpschef wordt van de Nationale Politie»
Minister Opstelten (r) met Gerard Bouman, die korpschef wordt van de Nationale Politie ANP

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ontkent dat de politie er in salaris op achteruit gaat als de Nationale Politie wordt ingevoerd. Hij reageert op de bezwaren van de politiebonden.

De bonden hebben het overleg over de Nationale Poltie gisteren voor onbepaalde tijd opgeschort. Voor de minister was dat "een volstrekte verrassing".

De bonden vinden dat afspraken over de invoering van de Nationale Politie niet goed worden nagekomen. Volgens hen gaan agenten ondanks beloftes van het tegendeel er toch in salaris en functie op achteruit. "Dat is niet juist. Ik wil graag horen waar het over gaat", aldus de minister.

'Vertrouwen'

De minister denkt dat hij snel weer met de bonden om tafel zit. "We hebben altijd een goede verstandhouding met de bonden. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid. Ik heb er volstrekt vertrouwen in dat we weer snel om de tafel zitten."

De Nationale Politie moet op 1 januari van start gaan. De 26 huidige korpsen zijn dan vervangen door 10 regionale korpsen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio