Kortstondige opleving huizenmarkt

In oktober werden 8.507 huizen verkocht»
In oktober werden 8.507 huizen verkocht ANP

De huizenverkoop is in oktober gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Er werden 8.507 huizen verkocht, ruim 19 procent meer dan in september.

Van alle type woningen werden er meer verkocht, meldt het Kadaster. Het aantal verkochte hoekwoningen steeg het meest (ruim 27 procent), het aantal appartementen het minst (11 procent).

Volgens Hans de la Porte van Vereniging Eigen Huis gaat het om een kortstondige opleving. Veel mensen willen nog dit jaar een huis kopen, zodat ze kunnen profiteren van een maximale hypotheekrenteaftrek. Mensen die vanaf 1 januari een huis kopen, krijgen alleen nog hypotheekrenteaftrek als ze hun hypotheek in 30 jaar helemaal afbetalen.

Nog steeds daling

Ten opzichte van oktober 2011 was nog steeds sprake van een daling. Er werden 10 procent minder huizen verkocht dan een jaar eerder.

Alleen in Overijssel werden meer huizen verkocht dan een jaar geleden. In Zeeland daalde de verkoop het meest, ruim 26 procent. In Limburg daalde de verkoop het minst, 0,7 procent.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio