Kortstondige opleving huizenmarkt

In oktober werden 8.507 huizen verkocht»
In oktober werden 8.507 huizen verkocht ANP

De huizenverkoop is in oktober gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Er werden 8.507 huizen verkocht, ruim 19 procent meer dan in september.

Van alle type woningen werden er meer verkocht, meldt het Kadaster. Het aantal verkochte hoekwoningen steeg het meest (ruim 27 procent), het aantal appartementen het minst (11 procent).

Volgens Hans de la Porte van Vereniging Eigen Huis gaat het om een kortstondige opleving. Veel mensen willen nog dit jaar een huis kopen, zodat ze kunnen profiteren van een maximale hypotheekrenteaftrek. Mensen die vanaf 1 januari een huis kopen, krijgen alleen nog hypotheekrenteaftrek als ze hun hypotheek in 30 jaar helemaal afbetalen.

Nog steeds daling

Ten opzichte van oktober 2011 was nog steeds sprake van een daling. Er werden 10 procent minder huizen verkocht dan een jaar eerder.

Alleen in Overijssel werden meer huizen verkocht dan een jaar geleden. In Zeeland daalde de verkoop het meest, ruim 26 procent. In Limburg daalde de verkoop het minst, 0,7 procent.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 7673 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 1005 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 1020 keer afgespeeld

Meer video en audio