Opnieuw raketaanval Tel Aviv

Luchtalarm klinkt in Tel Aviv»
Luchtalarm klinkt in Tel Aviv Reuters

Voor de tweede achtereenvolgende dag hebben Palestijnen vanaf de Gazastrook een raket afgevuurd op Tel Aviv. Het projectiel is volgens de politie in onbewoond gebied terechtgekomen. Eerder werd gemeld dat de raket in zee is beland. De aanval is opgeëist door Hamas.

De aanval heeft geen slachtoffers gemaakt of schade aangericht. Kort nadat in de stad het luchtalarm had geklonken, hoorden de inwoners een zware explosie. Na de inslag konden de inwoners van Tel Aviv hun schuilkelders weer verlaten.

Economisch hart

Tel Aviv is het economische hart van Israël waarvan de voorsteden zo'n 60 kilometer ten noorden van de Gazastrook liggen. Gisteren was de stad het doelwit van twee Palestijnse raketten. Een kwam in zee terecht, de tweede in een buitenwijk. Daar raakte niemand gewond.


Deel deze pagina

Video

  • video Luchtalarm in Tel Aviv Rond het middaguur werden de inwoners van Tel Aviv opgeschrikt door een luchtalarm. Velen renden naar veilige... plekken en schuilkelders. Korte tijd later klonk een zware explosie. Volgens de politie heeft het projectiel geen schade aangericht.
  • video Rellen in Jeruzalem In Jeruzalem is het na het vrijdaggebed onrustig geworden. Palestijnen demonstreerden tegen Israëlische... beschietingen van doelen in de Gazastrook. De politie greep in en arresteerde enkele demonstranten.

Audio

  • 'Mensen schoten weg na het luchtalarm' In Tel Aviv is een zware explosie gehoord. Kort daarvoor klonk het luchtalarm in de Israëlische stad. Correspondent Ankie Rechess.

Video en Audio

Meer video en audio