Fiscus heeft rijscholen in vizier

 »
  ANP XTRA

De Belastingdienst heeft ruim 6000 rijscholen gewaarschuwd dat alle inkomsten moeten worden opgeven. Bij een op de vijf rijscholen klopt de opgegeven omzet op dit moment niet, zegt de Belastingdienst.

Volgens een woordvoerder van de fiscus stroken de omzetcijfers niet met het aantal ingekochte praktijkexamens bij het CBR.

Dat er fouten bij rijscholen worden gemaakt, ligt volgens de woordvoerder wel voor de hand. Rij-instructeurs zijn veel onderweg en worden vaak contant betaald. "Daarom nemen we deze groep sinds deze week goed in het vizier", zegt de woordvoerder in het AD.

Tevreden

De rijschoolhouders krijgen een maand om de juiste gegevens aan de Belastingdienst door te geven. Als ze zich melden omdat ze een fout hebben gemaakt, dan kan de boete meevallen.

Branchevereniging Bovag is tevreden met de actie van de fiscus. De Bovag wil dat bij de opleiding van rij-instructeurs er meer aandacht komt voor ondernemersvaardigheden.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Iedereen kan in principe rijschoolhouder worden' De Belastingdienst heeft ruim 6000 rijscholen gewaarschuwd dat alle inkomsten moeten worden opgeven. Bij een op de vijf rijscholen... klopt de opgegeven omzet op dit moment niet. Paul de Waal van de Bovag.

Video

Belastingdienst waarschuwt rijscholen

De Belastingdienst heeft ruim 6000 rijscholen gewaarschuwd dat ze alle inkomsten moeten opgeven. Bij een op de vijf rijscholen... klopt de opgegeven omzet niet.

Video en Audio

Meer video en audio