Raketten uit Gaza ondanks pauze

 »
  AFP

Militante Palestijnen hebben opnieuw raketten op Israël afgevuurd, ondanks een gevechtspauze van het Israëlische leger vanwege een bezoek van de Egyptische premier Kandil.

Op verzoek van Egypte zou Israël de bombardementen op de Gazastrook vanmorgen voor korte tijd opschorten. Voorwaarde was dat er vanuit Gaza ook geen aanvallen zouden zijn op Israël.

"Hamas respecteert het bezoek van de Egyptische premier niet en schendt het tijdelijke staakt-het-vuren waar Israël tijdens het bezoek mee heeft ingestemd", zegt een woordvoerder van de Israëlische premier Netanyahu. Volgens het Israëlische leger zijn de afgelopen twee uur meer dan vijftig raketten vanuit Gaza in Israël terechtgekomen.

Vluchtelingenkamp

Een bron bij Hamas zegt tegen persbureau Reuters dat het Israëlische leger een vergeldingsaanval heeft uitgevoerd in het zuiden van de Gazastrook. Volgens Al Jazeera is ook een vluchtelingenkamp in het noorden gebombardeerd. Daarbij zouden twee doden zijn gevallen, onder wie een kind. Zeven mensen raakten gewond.

Israël ontkent dat het leger aanvallen op de Gazastrook heeft uitgevoerd tijdens het bezoek van Kandil.

De aanvallen van Israël zijn erop gericht de militaire infrastructuur van Hamas te vernietigen. Ook vannacht gingen de bombardementen door. Over doden of gewonden bij die aanvallen is nog niets bekend.

Deel deze pagina

Video

Israël heeft een tijdelijke pauze in de beschietingen afgekondigd op de Gazastrook. Op dit moment brengt de... Egyptische premier een bezoek aan Gaza. Correspondent Monique van Hoogstraten vertelt over dat bestand.

 • 'Bezoek premier Egypte is openlijke steunbetuiging'

  Israël heeft een tijdelijke pauze in de beschietingen afgekondigd op de Gazastrook. Op dit moment brengt de... Egyptische premier een bezoek aan Gaza. Correspondent Monique van Hoogstraten vertelt over dat bestand.

 • Raketten uit Gaza raken huizen in Zuid-Israel

  Ook vandaag zijn weer tientallen raketten vanuit de Gazastrook afgevuurd op huizen in het Zuiden van Israël.... Voor zover bekend raakte één vrouw lichtgewond. Over doden is niets bekend. Wel is er behoorlijke materiële schade. Zoals bij dit huis net buiten de stad Sderot, dat naast de Gazastrook ligt.

 • Tijdelijk staakt-het-vuren Gaza door bezoek premier Egypte

  Israël heeft een tijdelijke pauze in de beschietingen op de Gaza-strook afgekondigd. Op dit moment brengt de... Egyptische premier een bezoek aan Gaza. De Israëlische premier Netanyahu heeft gezegd tijdens dat bezoek geen aanvallen uit te voeren.

 • Israëlische tanks bij Gaza

  Een Israëlische troepenmacht is samengetrokken aan de grens met de Gaza-strook. Tanks en pantservoertuigen... staan klaar om het Palestijnse gebied binnen te trekken.

 • Luchtaanvallen op Gaza

  De aanval op het ministerie van binnenlandse zaken van Hamas in Gaza. Palestijnse brandweermannen proberen... het vuur te doven.

Audio

 • 'In Egypte is wel oprechte woede' In de Arabische wereld lopen vooral de Egyptenaren te hoop tegen het Israëlische optreden in Gaza. Israël maakt zich ongerust... over de stemming in Egypte, die in hoge mate wordt bepaald door de Moslimbroederschap. Midden-oostencorrespondent Sander van Hoorn.
 • 'Dat luchtalarm is wel een bizar moment' Gisteravond klonk het luchtalarm in Tel Aviv. De Nederlandse Lise Schimmel ging op kraambezoek bij vrienden in die stad en zat... ineens midden in het conflict tussen Israël en Hamas.
 • 'Gaza heeft geen schuilkelders of luchtalarm' De Nederlandse Lydia de Leeuw woont sinds vorig jaar in Gaza. Ze werkt daar als onderzoekster bij het Palestinian Centre for Human... Rights.
 • Ko Colijn: Er hangt een prijs aan een grondoffensief Israël wil desnoods grondtroepen inzetten om een einde te maken aan de raketbeschietingen vanuit Gaza. Mogelijk worden 30.000... reservisten opgeroepen en ingezet. Ko Colijn, defensiespecialist van Instituut Clingendael.
 • Timmermans: opwaardering Palestijnse Autoriteit niet opportuun Het kabinet is niet principieel tegen een opwaardering van de status van de Palestijnse Autoriteit bij de Verenigde Naties. Dat zei... minister Timmermans van Buitenlandse zaken gisteravond in een debat met de Tweede Kamer. Maar hij vindt het nu "niet opportuun". Aan Marcel Bril legt hij uit waarom.
 • 'Hier is een vernietigingsmachine aan het werk' De Israëlische luchtmacht heeft vannacht opnieuw doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Correspondent Monique van Hoogstraten is... in Gaza-stad.

Video en Audio

 • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
 • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
 • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio