Bombardementen Gaza houden aan

Brand in Gaza na luchtaanvallen»
Brand in Gaza na luchtaanvallen AFP

De Israëlische luchtmacht heeft vannacht opnieuw doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Volgens Israël is onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hamas getroffen. Onduidelijk is nog of bij de nieuwe aanvallen slachtoffers zijn gevallen.

De strijd tussen Israël en de Palestijnen laaide woensdag op na de aanslag op een Hamas-leider in de Gazastrook. Doelen in de Gazastrook en Israël worden over en weer bestookt. De Palestijnen hadden het gisteren onder meer gemunt op Tel Aviv, voor het eerst in ruim 20 jaar.

Grondoffensief

Naar verluidt is een grondoffensief van het leger in de Gazastrook ophanden. Israël heeft 30.000 reservisten in paraatheid gebracht. De strijd heeft de afgelopen dagen aan zeker negentien Palestijnen en drie Israëliërs het leven gekost.

Deel deze pagina

Video

Bombardementen Gazastrook houden aan

De Israëlische luchtmacht heeft vannacht opnieuw doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Volgens Israël is onder meer het... ministerie van Binnenlandse Zaken van Hamas getroffen.

Audio

  • 'Dat luchtalarm is wel een bizar moment' Gisteravond klonk het luchtalarm in Tel Aviv. De Nederlandse Lise Schimmel ging op kraambezoek bij vrienden in die stad en zat... ineens midden in het conflict tussen Israël en Hamas.
  • 'Hier is een vernietigingsmachine aan het werk' De Israëlische luchtmacht heeft vannacht opnieuw doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Correspondent Monique van Hoogstraten is... in Gaza-stad.
  • Ko Colijn: Er hangt een prijs aan een grondoffensief Israël wil desnoods grondtroepen inzetten om een einde te maken aan de raketbeschietingen vanuit Gaza. Mogelijk worden 30.000... reservisten opgeroepen en ingezet. Ko Colijn, defensiespecialist van Instituut Clingendael.
  • 'Gaza heeft geen schuilkelders of luchtalarm' De Nederlandse Lydia de Leeuw woont sinds vorig jaar in Gaza. Ze werkt daar als onderzoekster bij het Palestinian Centre for Human... Rights.

Video en Audio

Meer video en audio