Woede over uitgaven Bouterse

Desi Bouterse in het Surinaamse parlement»
Desi Bouterse in het Surinaamse parlement Pieter Van Maele

Door journalist Pieter Van Maele

In het parlement van Suriname is bij het begin van de begrotingsbehandeling grote beroering ontstaan. Vlak voor het debat presenteerde het kabinet-Bouterse een extra rekening over 2012 van omgerekend 19 miljoen euro aan uitgaven.

Het kabinet besteedde het bedrag onder meer aan het kogelvrij maken van een deel van het presidentieel paleis en het uitzenden van televisiespotjes. Ook ging er geld naar het charteren van vliegtuigen, de aanschaf van nieuwe auto's en cadeaus voor bevriende staatshoofden.

Meer dan een miljoen euro ging naar de organisatie van een vergadering met het Europees Parlement, dat volgende week naar Paramaribo afreist.

'Volksmisleiding'

De oppositie was woedend. "Om van te duizelen. De grootste vorm van volksmisleiding", zei een oppositielid. "Bouterse is nu al bezig geld te sparen voor zijn herverkiezing in 2015."

Partijgenoten van Bouterse wierpen tegen dat de president "uit fatsoen" had besloten het laatste woord over de uitgaven te geven aan het parlement. Uiteindelijk, na een dag debatteren, ging het parlement toch akkoord om de miljoenenrekening te betalen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3824 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4892 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3966 keer afgespeeld

Meer video en audio