3600 iPads gestolen op vliegveld

iPad mini»
iPad mini AFP

De politie in New York zoekt de dieven van een partij van 3600 iPad mini's. Ze maakten de tabletcomputers gisteravond buit in een loods op John F. Kennedy Airport. De buit heeft een waarde van 1,2 miljoen euro.

Luchthavenpersoneel had kort voor middernacht met een heftruck twee pallets met iPad mini's in een vrachtwagen geladen die naast de loods stond. Toen de medewerkers daarna pauze hielden en gingen eten, sloegen de dieven toe.

Vermoedelijk zijn de daders op de vlucht geslagen toen een van de loodsmedewerkers terugkwam. In de loods stonden nog drie pallets met tablet-computers.

Van binnenuit

De politie denkt dat de daders hulp van binnenuit hebben gekregen. Medewerkers van de luchthaven zijn ondervraagd. Drie van hen moesten een test met een leugendetector ondergaan. Het resultaat daarvan is niet bekendgemaakt.

Uit dezelfde loods op JFK werd in 1978 bijna 4 miljoen euro in contant geld en 700.000 euro aan sieraden gestolen. Die diefstal werd door regisseur Martin Scorcese verfilmd in 'Goodfellas'.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 9 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 486 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1634 keer afgespeeld

Meer video en audio