3600 iPads gestolen op vliegveld

iPad mini»
iPad mini AFP

De politie in New York zoekt de dieven van een partij van 3600 iPad mini's. Ze maakten de tabletcomputers gisteravond buit in een loods op John F. Kennedy Airport. De buit heeft een waarde van 1,2 miljoen euro.

Luchthavenpersoneel had kort voor middernacht met een heftruck twee pallets met iPad mini's in een vrachtwagen geladen die naast de loods stond. Toen de medewerkers daarna pauze hielden en gingen eten, sloegen de dieven toe.

Vermoedelijk zijn de daders op de vlucht geslagen toen een van de loodsmedewerkers terugkwam. In de loods stonden nog drie pallets met tablet-computers.

Van binnenuit

De politie denkt dat de daders hulp van binnenuit hebben gekregen. Medewerkers van de luchthaven zijn ondervraagd. Drie van hen moesten een test met een leugendetector ondergaan. Het resultaat daarvan is niet bekendgemaakt.

Uit dezelfde loods op JFK werd in 1978 bijna 4 miljoen euro in contant geld en 700.000 euro aan sieraden gestolen. Die diefstal werd door regisseur Martin Scorcese verfilmd in 'Goodfellas'.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio