Veel boetes bij trajectcontrole A2

Trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht»
Trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht ANP

Bij de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht heeft de politie in twee maanden tijd bijna 190.000 boetes uitgedeeld.

Op de controle op het traject kwam veel kritiek omdat de A2 daar net was verbreed naar tien rijstroken. Automobilisten vonden dat ze er juist harder moesten kunnen rijden.

Van eind juli tot eind september werd voor meer dan 13,5 miljoen euro aan boetes opgelegd voor te hard rijden tussen Amsterdam en Utrecht.

Rood licht

In het derde kwartaal werden in heel Nederland ongeveer een half miljoen meer verkeersboetes uitgeschreven dan in het tweede kwartaal, blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Het waren boetes voor snelheidsovertredingen, maar ook voor rijden door rood.

Flitspalen

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is het hoge aantal boetes voor door rood rijden mogelijk het gevolg van het gebruik van nieuwe flitspalen.

Veel analoge flitspalen zijn vervangen door minder storingsgevoelige digitale exemplaren.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 2913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 554 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 1755 keer afgespeeld

Meer video en audio