Veel boetes bij trajectcontrole A2

Trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht»
Trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht ANP

Bij de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht heeft de politie in twee maanden tijd bijna 190.000 boetes uitgedeeld.

Op de controle op het traject kwam veel kritiek omdat de A2 daar net was verbreed naar tien rijstroken. Automobilisten vonden dat ze er juist harder moesten kunnen rijden.

Van eind juli tot eind september werd voor meer dan 13,5 miljoen euro aan boetes opgelegd voor te hard rijden tussen Amsterdam en Utrecht.

Rood licht

In het derde kwartaal werden in heel Nederland ongeveer een half miljoen meer verkeersboetes uitgeschreven dan in het tweede kwartaal, blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Het waren boetes voor snelheidsovertredingen, maar ook voor rijden door rood.

Flitspalen

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is het hoge aantal boetes voor door rood rijden mogelijk het gevolg van het gebruik van nieuwe flitspalen.

Veel analoge flitspalen zijn vervangen door minder storingsgevoelige digitale exemplaren.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Eerste lichamen aan boord in Charkov Video De eerste vijftig lichamen worden vandaag met twee vliegtuigen naar Eindhoven gevlogen. Vanochtend...23 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Lijkwagens aangekomen in Eindhoven Video Tientallen lijkwagens zijn aangekomen in Eindhoven, om de slachtoffers van de vliegramp op te...23 jul 2014, 23060 keer afgespeeld
  • » Kees van Dam: lijkwagens aangekomen Video Verslaggever Kees van Dam is in Eindhoven, waar tientallen lijkwagens zijn aangekomen om de...23 jul 2014, 15870 keer afgespeeld

Meer video en audio