RadioRing voor Effe Ekdom

Presentator Gerard Ekdom»
Presentator Gerard Ekdom ANP

Het 3FM-programma Effe Ekdom heeft de AVRO Gouden RadioRing gekregen, de publieksprijs voor het beste radioprogramma. De prijs werd uitgereikt door Frits Spits, op het RadioGala in Hilversum.

Het publiek koos Gerard Ekdom, de presentator van het programma, tot beste mannelijke radiomaker. Hij kreeg de Zilveren Radioster voor zijn programma's op 3FM en Radio 6. De Zilveren Radioster bij de vrouwen was voor Kristel van Eijk van Q-Music.

Marconi Awards

Op het gala werden ook de vakprijzen van de Marconi-jury uitgereikt. De prijs voor de beste radiozender ging naar Radio 1.

Dj's Barend van Deelen en Wijnand Speelman kregen samen de Marconi Award in de categorie 'aanstormend talent'. Zij maken voor de NCRV het programma 'Barend en Wijnand' op 3FM.

De Marconi Oeuvre Award 2012 is voor Felix Meurders. De presentator kreeg een paar weken geleden in zijn eigen programma op Radio 1 al te horen dat hij gewonnen had.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 2855 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3738 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2960 keer afgespeeld

Meer video en audio