RadioRing voor Effe Ekdom

Presentator Gerard Ekdom»
Presentator Gerard Ekdom ANP

Het 3FM-programma Effe Ekdom heeft de AVRO Gouden RadioRing gekregen, de publieksprijs voor het beste radioprogramma. De prijs werd uitgereikt door Frits Spits, op het RadioGala in Hilversum.

Het publiek koos Gerard Ekdom, de presentator van het programma, tot beste mannelijke radiomaker. Hij kreeg de Zilveren Radioster voor zijn programma's op 3FM en Radio 6. De Zilveren Radioster bij de vrouwen was voor Kristel van Eijk van Q-Music.

Marconi Awards

Op het gala werden ook de vakprijzen van de Marconi-jury uitgereikt. De prijs voor de beste radiozender ging naar Radio 1.

Dj's Barend van Deelen en Wijnand Speelman kregen samen de Marconi Award in de categorie 'aanstormend talent'. Zij maken voor de NCRV het programma 'Barend en Wijnand' op 3FM.

De Marconi Oeuvre Award 2012 is voor Felix Meurders. De presentator kreeg een paar weken geleden in zijn eigen programma op Radio 1 al te horen dat hij gewonnen had.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio