Duitse consul belaagd door Grieken

Betogers bij het Duitse consulaat in Thessaloniki»
Betogers bij het Duitse consulaat in Thessaloniki AFP

Demonstranten in de Griekse stad Thessaloniki hebben het bezoek van een Duitse delegatie verstoord. Een betoger smeet een kop koffie naar een Duitse consul en een aantal demonstranten raakte slaags met de oproerpolitie.

Duitse en Griekse burgemeesters en ambtenaren waren voor een vergadering bijeen in Thessaloniki. Zo'n 300 lokale ambtenaren probeerden hun de toegang tot het conferentiegebouw te versperren.

Enorme bezuinigingen

Ze protesteerden daarmee tegen de in hun ogen enorme bezuinigingen die Duitsland de Grieken heeft opgelegd. De demonstranten riepen leuzen als "Nazi's d'r uit" en "We laten dit niet gebeuren". Toen ze probeerden het gebouw binnen te komen, greep de politie in. Over arrestaties is niets bekend.

Bij de conferentie was ook de Duitse staatssecretaris van Sociale Zaken, Hans-Joachim Fuchtel, die door bondskanselier Merkel is benoemd als afgevaardigde voor Griekenland.

Verkeerd begrepen

Fuchtel haalde gisteren de woede van veel Grieken op de hals, nadat hij had gezegd dat het werk dat 3000 gemeenteambtenaren in Griekenland doen, in Duitsland door 1000 ambtenaren wordt verricht. Na het ontstaan van de ophef zei Fuchtel dat hij verkeerd was begrepen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Prins George ontmoet bilby George Video Op hun rondreis door Australië hebben de Britse prins William en zijn gezin een bezoek gebracht aan...20 apr 2014, 5866 keer afgespeeld
  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 8619 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 1344 keer afgespeeld

Meer video en audio