Duitse consul belaagd door Grieken

Betogers bij het Duitse consulaat in Thessaloniki»
Betogers bij het Duitse consulaat in Thessaloniki AFP

Demonstranten in de Griekse stad Thessaloniki hebben het bezoek van een Duitse delegatie verstoord. Een betoger smeet een kop koffie naar een Duitse consul en een aantal demonstranten raakte slaags met de oproerpolitie.

Duitse en Griekse burgemeesters en ambtenaren waren voor een vergadering bijeen in Thessaloniki. Zo'n 300 lokale ambtenaren probeerden hun de toegang tot het conferentiegebouw te versperren.

Enorme bezuinigingen

Ze protesteerden daarmee tegen de in hun ogen enorme bezuinigingen die Duitsland de Grieken heeft opgelegd. De demonstranten riepen leuzen als "Nazi's d'r uit" en "We laten dit niet gebeuren". Toen ze probeerden het gebouw binnen te komen, greep de politie in. Over arrestaties is niets bekend.

Bij de conferentie was ook de Duitse staatssecretaris van Sociale Zaken, Hans-Joachim Fuchtel, die door bondskanselier Merkel is benoemd als afgevaardigde voor Griekenland.

Verkeerd begrepen

Fuchtel haalde gisteren de woede van veel Grieken op de hals, nadat hij had gezegd dat het werk dat 3000 gemeenteambtenaren in Griekenland doen, in Duitsland door 1000 ambtenaren wordt verricht. Na het ontstaan van de ophef zei Fuchtel dat hij verkeerd was begrepen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Schutter Canada handelde alleen" Video De Canadese politie gaat ervan uit dat de schutter van de aanslag gisteren in Ottawa alleen heeft...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Bijtelling lease-auto's omhoog Video Lease-rijders gaan meer belasting betalen voor hun auto. Voor veel auto's gaat de bijtelling in...23 okt 2014, 719 keer afgespeeld
  • » Iraakse Koerden mogen vechten in Kobani Video Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar de Syrische grensplaats Kobani om...23 okt 2014, 1731 keer afgespeeld

Meer video en audio