Robert M. onderzocht in Rekken

Robert M. omringd door zijn advocaten»
Robert M. omringd door zijn advocaten ANP

Robert M., die in Amsterdam tientallen kinderen heeft misbruikt, wordt opnieuw psychiatrisch onderzocht.

Dat gebeurt niet in het Pieter Baan Centrum, zoals het Openbaar Ministerie wilde, maar in de kliniek Oldenkotte in Rekken. Daar zullen een psycholoog en een psychiater een rapport over hem opstellen.

Gebrekkig

M.'s advocaten hadden om een nader onderzoek gevraagd, omdat ze het onderzoek van het Pieter Baan Centrum gebrekkig vinden, en niet onafhankelijk.

M., die in de Amsterdamse zedenzaak is veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs, beloofde vanochtend op de regiezitting dat hij aan het onderzoek zal meewerken, op voorwaarde dat dat niet in het Pieter Baan Centrum wordt uitgevoerd.

'Hoge straf'

Op de zitting zei M. dat hij de combinatie van een lange celstraf en tbs een te hoge straf vindt. Hij moet nu eerst 18 jaar zitten voordat hij aan zijn behandeling kan beginnen.

Op 11 februari wordt een pro-formazitting gehouden over de omvangrijke misbruikzaak die eind 2010 aan het licht kwam. Het gerechtshof verwacht dat de inhoudelijke behandeling in maart kan beginnen, maar of dat lukt, hangt onder meer af van het psychiatrisch onderzoek naar M.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Robert M. vindt het PBC niet onafhankelijk' Robert M. wordt opnieuw psychisch onderzocht. Hij verzet zich daar niet meer tegen en hij accepteert een eventuele tbs-behandeling.... Vanochtend verscheen M. voor het eerst bij het gerechtshof in Amsterdam. Een verslag van Mattijs van de Wiel.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio