Robert M. onderzocht in Rekken

Robert M. omringd door zijn advocaten»
Robert M. omringd door zijn advocaten ANP

Robert M., die in Amsterdam tientallen kinderen heeft misbruikt, wordt opnieuw psychiatrisch onderzocht.

Dat gebeurt niet in het Pieter Baan Centrum, zoals het Openbaar Ministerie wilde, maar in de kliniek Oldenkotte in Rekken. Daar zullen een psycholoog en een psychiater een rapport over hem opstellen.

Gebrekkig

M.'s advocaten hadden om een nader onderzoek gevraagd, omdat ze het onderzoek van het Pieter Baan Centrum gebrekkig vinden, en niet onafhankelijk.

M., die in de Amsterdamse zedenzaak is veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs, beloofde vanochtend op de regiezitting dat hij aan het onderzoek zal meewerken, op voorwaarde dat dat niet in het Pieter Baan Centrum wordt uitgevoerd.

'Hoge straf'

Op de zitting zei M. dat hij de combinatie van een lange celstraf en tbs een te hoge straf vindt. Hij moet nu eerst 18 jaar zitten voordat hij aan zijn behandeling kan beginnen.

Op 11 februari wordt een pro-formazitting gehouden over de omvangrijke misbruikzaak die eind 2010 aan het licht kwam. Het gerechtshof verwacht dat de inhoudelijke behandeling in maart kan beginnen, maar of dat lukt, hangt onder meer af van het psychiatrisch onderzoek naar M.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Robert M. vindt het PBC niet onafhankelijk' Robert M. wordt opnieuw psychisch onderzocht. Hij verzet zich daar niet meer tegen en hij accepteert een eventuele tbs-behandeling.... Vanochtend verscheen M. voor het eerst bij het gerechtshof in Amsterdam. Een verslag van Mattijs van de Wiel.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio