Bonden uit overleg Nationale Politie

 »
  wovox / Flickr creativce commons by-sa

De politiebonden zijn uit het overleg gestapt over de vorming van een Nationale Politie. De bonden vinden dat de afspraken die over de overgang naar een Nationale Politie waren gemaakt onvoldoende worden nagekomen.

Een van de afspraken was dat agenten er niet in functie of salaris op achteruit zouden gaan. Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp gebeurt dat nu toch.

Efficiënter

Ook vinden de bonden dat het aan regie en sturing ontbreekt, zodat de overgang naar de nieuwe politieorganisatie in de verschillende politieregio's anders verloopt.

De bonden hebben het overleg met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie nu voor onbepaalde tijd opgeschort. We willen zo een krachtig signaal geven, zegt Van de Kamp.

De Nationale Politie moet op 1 januari van start gaan. De 26 huidige korpsen zijn dan vervangen door 10 regionale korpsen. De politie kan dan efficiënter gaan werken en meer als een eenheid opereren, zo is de bedoeling.

Deel deze pagina

Audio

  • ACP: afspraken baangarantie niet nagekomen De politiebonden zijn uit het overleg met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gestapt. De bonden vindt dat de overheid... haar afspraken over de vorming van de Nationale Politie niet nakomt. Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP geeft uitleg.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio