Meer raketten van Gaza in Israël

Gelanceerde raketten vanuit Gaza»
Gelanceerde raketten vanuit Gaza AFP

Militanten in de Gazastrook blijven Israël bestoken met raketten, ondanks tientallen vergeldingsaanvallen van het Israëlische leger.

Het leger zegt dat er in de afgelopen 24 uur 245 raketten uit de Gazastrook in Israël zijn terechtgekomen. Het Israëlische afweergeschut kon er meer dan tachtig onderscheppen.

Op ruim 200 plaatsen in de Gazastrook heeft Israël aanvallen uitgevoerd, naar eigen zeggen om het afschieten van raketten moeilijker te maken.

Dodental

Vanochtend kwamen drie Israëliërs om het leven toen hun huis werd getroffen door een Palestijnse raket. Het waren de eerste Israëlische doden sinds het nieuwe offensief van Israël tegen Hamas in de Gazastrook. 's Middags raakten drie militairen gewond bij een raketaanval vanuit Gaza. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Aan Palestijnse zijde is het dodental door de luchtaanvallen van Israël opgelopen tot vijftien. Voor het merendeel waren dat militanten, maar er zijn zeker twee kinderen gedood. Meer dan honderd Palestijnen zijn gewond geraakt.

Deel deze pagina

Video

  • video Israëlisch raketafweersysteem onderschept raket uit Gaza Een raket afgevuurd vanuit Gaza wordt door Iron Dome (raketafweersysteem) vernietigd.
  • video Strijd Gaza laait verder op De strijd in de Gazastrook tussen Israël en de radicale Palestijnse Hamas-beweging is verder opgelaaid. Aan... beide kanten zijn doden gevallen. De Egyptische president Morsi vreest dat de strijd leidt tot verdere instabiliteit in het Midden-Oosten.

Audio

  • 'Mensen in Gaza gaan nu liever niet de straat op' Het Israëlische leger en Hamas in Gaza blijven elkaar bestoken. Het offensief van Israël werd gisteren ingezet met de liquidatie... van de legerleider van Hamas. Het was het begin van een vergelding, door Israël, van de raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Sindsdien regent het raketten over en weer en zijn er aan Palestijnse kant vijftien doden gevallen en kwamen drie Israëliërs om. Correspondent Monique van Hoogstraten is in de Gazastrook.
  • 'Meeste raketten worden hier uit de lucht geschoten door Israëlische luchtafweer' Correspondent Monique van Hoogstraten is bij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Omdat er rond het middaguur veel... raketbeschietingen plaatsvonden, werd ze nog niet toegelaten tot Gaza.
  • 'Volgens eerste berichten vannacht drie doden gevallen in Gaza' Het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook laait weer op. Correspondent Monique van Hoogstraten vertelt wat er... de afgelopen nacht is gebeurd en hoe de diplomatieke situatie nu is.
  • 'Eerste doden aan Israëlische kant na raketregen vanochtend' Bij een raketaanval vanuit de Palestijnse Gazastrook zijn drie Israeli's gedood. Monique van Hoogstraten volgt het nieuws vanuit... Jeruzalem en probeert de Gazastrook in te komen.
  • 'Komt zowel voor Hamas als Israël op dit moment gelegen om geweld te gebruiken' Paul de Waart, emeritus hoogleraar Internationaal Recht, gaf vanochtend een mogelijke verklaring voor het oplaaiende geweld tussen... Israël en de Palestijnen.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio