Zlatan: "Ik probeerde gewoon te scoren"

Zlatan Ibrahimovic»
Zlatan Ibrahimovic NOS

De omhaal waarmee Zlatan Ibrahimovic scoorde voor Zweden tegen Engeland mag dan de titel fabelachtig hebben, de hoofdpersoon zelf kijkt behoorlijk koeltjes terug op zijn wonderlijke treffer.

"Ik probeerde gewoon te scoren. Toen ik neerkwam op de grond, zag ik dat de verdediger nog probeerde de bal uit het doel te houden, maar hij ging er toch in", zei Ibrahimovic in de gloednieuwe Friends Arena van Stockholm.

Met vier doelpunten vertolkte de spits sowieso de hoofdrol, maar na afloop ging het vooral over zijn laatste treffer in blessuretijd.

"Ik kreeg een lange bal van achteruit en zag de keeper uit zijn doel komen. Ik dacht: zal ik het duel aangaan of wachten tot hij de bal probeert weg te werken? Toen hij die bal wegkopte, wilde ik proberen te scoren."

Met een acrobatische omhaal trapte Ibrahimovic de bal met rechts over keeper Joe Hart en twee Engelse verdedigers in het doel.

"Natuurlijk was het een mooie goal, maar ik hecht de meeste waarde aan mijn eerste doelpunt. Dat was een historische treffer, de eerste in het nieuwe stadion", aldus de Zweedse aanvoerder.

Deel deze pagina

Video

Kranten lyrisch over Ibrahimovic

De Zweedse en Engelse kranten zijn een dag na het duel Zweden-Engeland lyrisch over Zlatan Ibrahimovic. De Zweed scoorde vier keer,... waarvan één keer op magistrale wijze.

Video en Audio

  • » "De hooligans zijn weer opgestaan" Audio Correspondent Armand Schreurs over de problemen bij Standard Luik. Bij de Belgische club zijn...20 okt 2014, 207 keer afgespeeld
  • » Ajax belangrijk 'tussendoortje' Barça Video Een vooruitblik op de wedstrijd tussen FC Barcelona en Ajax in de groepsfase van de Champions...20 okt 2014, 5842 keer afgespeeld
  • » Ervaren Giants vs. Rookies Royals Audio Honkbalcoach, -commentator en -liefhebber Charles Urbanus over de World Series, die in de nacht van...20 okt 2014, 65 keer afgespeeld

Meer video en audio