Lucratief uitstapje hockeytoppers

Teun de Nooijer en Taeke Taekema»
Teun de Nooijer en Taeke Taekema ANP

Een flink aantal (oud-)internationals wil de komende winter uitkomen in de lucratieve Hockey India League (HIL).

Teun de Nooijer, Taeke Taekema, Floris Evers, Wouter Jolie, Marcel Balkestein, Jaap Stockmann, Jeroen Hertzberger en Sander Baart hopen het saldo te spekken in de door de wereldhockeybond erkende competitie.

De eerste editie van de Hockey India League loopt van 5 januari tot 3 februari 2013. Op 1 december wordt bij een spelersveiling bekend wie er mogen deelnemen in India

Een jaar geleden kwam een soortgelijk initiatief, de World Series Hockey, niet van de grond. De FIH bestempelde die competitie als illegaal, waardoor de klinkende namen besloten van deelname af te zien.

Zestig spelers van buiten India

"Er zijn zes teams die elk maximaal tien buitenlanders mogen hebben. Dus worden er maximaal zestig spelers gekozen", vertelde Oranje Zwart-speler Balkestein tegen Omroep Brabant.

"Er hebben zich spelers uit allerlei landen opgegeven; Nederland, Pakistan, Nieuw-Zeeland en Australië."

Niet alleen financieel gewin

Volgens Balkestein is de competitie in India niet alleen lucratief, ook het idee om voor uitverkochte stadions te spelen spreekt Balkestein erg aan.

"India en Pakistan vormen toch de bakermat van het hockey. Ik heb verschillende toernooien daar gespeeld en dan zie je hoe het leeft daar. India wil weer tot de wereldtop gaan behoren en dat willen ze doen met de beste spelers van de wereld. En de wedstrijden die je daar speelt, speel je voor 20.000, 25.000 man publiek. Dat is uniek om mee te maken."

Deel deze pagina

Video Reactie

Stockman ziet India wel zitten

Flink wat Nederlandse hockeyers spelen in de winter in India, in de Hockey India League. Daar wordt in een maand tijd een complete... competitie gespeeld, en dat is voor de spelers zeer lucratief. Ook Oranje-doelman Jaap Stockman heeft interesse.

Video en Audio

  • » Royals buigen stand World Series om Video Na een nederlaag in de eerste wedstrijd zijn de honkballers van Kansas City Royals na de derde...25 okt 2014, 91 keer afgespeeld
  • » Maher: meer vertrouwen en plezier Video "Ik speel met meer vertrouwen en plezier." Het zijn de woorden van Adam Maher. PSV-trainer Phillip...24 okt 2014, 2833 keer afgespeeld
  • » Drost: ik heb leukere momenten gekend Audio Na het ontslag van Nebosja Gudelj is de rust nog niet teruggekeerd bij NAC Breda. Vorige week kon...24 okt 2014, 123 keer afgespeeld

Meer video en audio