Asscher: bodem nog niet bereikt

Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken»
Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken ANP

Minister Asscher van Sociale Zaken denkt dat de bodem van de economische crisis nog niet is bereikt. Dat zegt hij in een reactie op de jongste werkloosheidscijfers. Volgens het CBS is de werkloosheid gestegen tot 6,8 procent van de beroepsbevolking.

Asscher spreekt van een forse stijging. "Ik ben me ervan bewust dat het voor de mensen om wie het gaat een hard gelag is."

Hij benadrukt dat er geen simpele oplossing is of één druk op de knop om het probleem in korte tijd op te lossen. Hij wil doorwerken aan het bieden van kansen voor mensen op de arbeidsmarkt. Asscher wijst er wel op dat de werkloosheid in Nederland nog steeds tot de laagste van Europa hoort.

Economisch herstel

Vanochtend maakte het CBS ook nieuwe cijfers bekend over de Nederlandse economie. Die is in het derde kwartaal met 1,1 procent is gekrompen ten opzichte van het vorige kwartaal.

Minister Kamp van Economische Zaken vindt dat de cijfers duidelijk maken dat Nederland en Europa werk moeten maken van economisch herstel. Volgens hem brengt het nieuwe kabinet daarom de overheidsfinanciën op orde, werkt het onnodige regels weg en kunnen ondernemers makkelijker leningen krijgen.

De minister benadrukt dat Nederland sterk afhankelijk is van herstel van de Europese economie en dat daarom Zuid-Europese landen noodzakelijke hervormingen moeten doorzetten.

Deel deze pagina

Video

  • video Kamp: snel dingen aanpakken Minister Kamp reageert op de CBS-cijfers over de economie. "Het is maar goed het debat over de... regeringsverklaring gisteren is geweest en dat er nu een nieuwe regering is. Het belangrijk dat we nu zaken als de hervorming van de arbeidsmarkt en hervorming van de woonmarkt gaan uitvoeren."
  • video Asscher: we leven in een kille tijd Minister Asscher van Sociale Zaken denkt dat de bodem van de economische crisis nog niet is bereikt. Dat zegt... hij in een reactie op de jongste werkloosheidscijfers. Volgens Asscher is de verwachte stijging van de werkloosheidscijfers een weerspiegeling van de kille tijd waarin we leven.

Video en Audio

  • » Akte van Napoleon 4 ton waard Video Op een veiling in Frankrijk heeft de huwelijksakte van Napoleon en Joséphine ruim 400.000 euro...22 sep 2014, 595 keer afgespeeld
  • » Waarschuwen bij wakker worden tijdens operatie Video Het is de nachtmerrie van veel patiënten: wakker worden tijdens de operatie. Het gebeurt ongeveer...22 sep 2014, 19680 keer afgespeeld
  • » "Opmars IS tot staan gebracht" Video Koerdische strijders zeggen dat ze de opmars van terreurgroep IS in Syrië tot staan hebben...22 sep 2014, 10531 keer afgespeeld

Meer video en audio