Hele eurozone in recessie

De economie in de zeventien eurolanden is twee kwartalen achtereen gekrompen»
De economie in de zeventien eurolanden is twee kwartalen achtereen gekrompen Joren Schröder

De economie van de zeventien eurolanden zit officieel in een recessie. Al twee kwartalen op rij krimpt de economie in de eurozone, in het derde kwartaal met 0,1 procent.

Ten opzichte van een jaar geleden is de economie 0,6 procent kleiner geworden. De economie van de 27 Europese lidstaten liet nog wel een heel kleine groei zien van 0,1 procent.

Letland

Volgens Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, heeft Griekenland vergeleken met vorig jaar de grootste krimp van de economie, met een min van 7,2 procent. De grootste groei is weggelegd voor Letland met 5,3 procent.

De Nederlandse economie kromp in het derde kwartaal fors met 1,1 procent, de grootste krimp sinds begin 2009. Het inzakken van de export is de belangrijkste oorzaak.

De kans dat ons land afstevent op een derde recessie is groot. De economische groei in Duitsland, onze grootste handelspartner, neemt ook af.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Palestijnse dag van woede Video Palestijnen in Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever gingen vandaag de straat op om te...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Missie wordt geen officiële VN-missie" Video De missie om het internationale onderzoek in Oost-Oekraïne te beveiligen wordt geen officiële...25 jul 2014, 3151 keer afgespeeld

Meer video en audio