SNS Reaal schrapt 750 banen

SNS Reaal heeft veel last van de malaise in de vastgoedmarkt.»
SNS Reaal heeft veel last van de malaise in de vastgoedmarkt. ANP

Bank en verzekeraar SNS Reaal gaat in drie jaar tijd 750 banen schrappen. Dat is zo'n 10 procent van het huidige personeelsbestand. Eerder kondigde SNS al aan 350 arbeidsplaatsen te schrappen, daar komen er nu dus nog 400 bij.

Het bedrijf wil de kosten met 75 miljoen euro op jaarbasis verlagen en daarom zal er gesneden worden in het aantal medewerkers.

Winstwaarschuwing

SNS Reaal heeft veel last van de malaise in de vastgoedmarkt. Het bedrijf heeft in het verleden veel geïnvesteerd in vastgoed en maakt daarop nu grote verliezen. Onlangs gaf de bank al een winstwaarschuwing voor een verlies in het lopende kwartaal. In het derde kwartaal daalde de winst al met 33 procent naar 34 miljoen euro.

SNS is vanwege de grote vastgoedverliezen druk bezig met een strategische herstructurering en het versterken van de bank. Daarbij is ook de verkoop van hele bedrijfsonderdelen een optie.

Deel deze pagina

Video

SNS gaat nog meer banen schrappen

Bank en verzekeraar SNS Reaal gaat nog meer banen schrappen dan eerder aangekondigd. In drie jaar tijd verdwijnen 750 banen. Dat... komt neer op zo'n 10 procent van het personeelsbestand.

Video en Audio

Meer video en audio