Meer 45-plussers werkloos

In oktober steeg de werkloosheid met 0,2 procent ten opzichte van september»
In oktober steeg de werkloosheid met 0,2 procent ten opzichte van september ANP

Opnieuw zijn er meer mensen werkloos geraakt. Vooral 45-plussers raakten hun baan kwijt. Ruim de helft van de mensen die hun baan verloren, is boven de 45 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De werkloosheid steeg in oktober naar 6,8 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder was dat nog 6,6 procent. Er zijn nu 536.000 werklozen in Nederland.

Ook het aantal lopende WW-uitkeringen nam toe. Er zijn zo'n 6000 mensen bijgekomen die WW ontvangen. Dat is een toename van 2 procent. Dat gold vooral voor mensen die seizoensgevoelige banen hadden, zoals bijvoorbeeld in de horeca en de landbouw.

Op onderstaande kaart is het percentage werkzoekenden per gemeente te zien. Klik op een gemeente om te bekijken hoe dit cijfer zich heeft ontwikkeld tussen oktober 2008 en 2012. De gegevens zijn verstrekt door het UWV.Deel deze pagina

Audio

  • 'Na vier jaar solliciteren kon ik verkeersregelaar worden' In één maand tijd zijn er 6000 werklozen bij gekomen, blijkt uit berekeningen van het CBS. Op dit moment zit bijna zeven procent... van de beroepsbevolking zonder baan. Toch zijn er lichtpuntjes: bij Traffic Support zijn dit jaar 180 mensen met een uitkering aangenomen als verkeersregelaar. Verslaggever Jeroen Schutijser zocht er vanochtend een op in Diemen.

Video en Audio

Meer video en audio