Drie Israëli's dood door Gaza-raket

De raket kwam neer op een appartementencomplex in Kiryat Malahi.»
De raket kwam neer op een appartementencomplex in Kiryat Malahi. Reuters

Bij een raketaanval op het zuiden van Israël zijn vanmorgen drie Israëliërs om het leven gekomen. De raket kwam neer op een appartementencomplex in Kiryat Malahi, aan de grens met de Gazastrook. Er zouden ook enkele gewonden zijn gevallen.

Het zijn de eerste Israëlische doden sinds het hernieuwde offensief van Israël tegen Hamas. Dat begon gisteren met een gerichte aanval op de auto van een Hamas-leider. Daarbij kwam Ahmed Jabari om het leven, de commandant van de militaire tak van de terreurorganisatie.

Aanvallen opgevoerd

Hamas voert al enkele weken raketbeschietingen uit op het zuiden van Israël. Het nieuwe offensief van Israël moet daar een einde aan maken.

Hamas heeft de aanvallen echter alleen maar opgevoerd. Volgens het Israëlische leger zijn in de afgelopen 24 uur 89 raketten uit de Gazastrook in Israël terechtgekomen. Het Israëlische afweergeschut kon 43 raketten onderscheppen.

Bij de Israëlische aanval op de Gazastrook zijn gisteren zeker elf Palestijnen omgekomen. Het zijn vooral militanten, maar er zijn ook enkele kinderen gedood. Meer dan negentig mensen raakten gewond.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Meeste raketten worden hier uit de lucht geschoten door Israëlische luchtafweer' Correspondent Monique van Hoogstraten is bij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Omdat er rond het middaguur veel... raketbeschietingen plaatsvonden, werd ze nog niet toegelaten tot Gaza.
  • 'Eerste doden aan Israëlische kant na raketregen vanochtend' Bij een raketaanval vanuit de Palestijnse Gazastrook zijn drie Israeli's gedood. Monique van Hoogstraten volgt het nieuws vanuit... Jeruzalem en probeert de Gazastrook in te komen.
  • 'Volgens eerste berichten vannacht drie doden gevallen in Gaza' Het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook laait weer op. Correspondent Monique van Hoogstraten vertelt wat er... de afgelopen nacht is gebeurd en hoe de diplomatieke situatie nu is.
  • 'Komt zowel voor Hamas als Israël op dit moment gelegen om geweld te gebruiken' Paul de Waart, emeritus hoogleraar Internationaal Recht, gaf vanochtend een mogelijke verklaring voor het oplaaiende geweld tussen... Israël en de Palestijnen.

Video

Doden na Palestijnse raketaanval

Bij een Palestijnse raketaanval vanuit Gaza-stad zijn vanmorgen drie Israëliërs om het leven gekomen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio