Gevluchte pedofiel B. weer fout in

De gevluchte pedoseksueel Richard B. is op de Filipijnen opnieuw de fout ingegaan. In een gesprek met NRC Next bekent hij een 17-jarige jongen te hebben misbruikt.

De jongen deed in september aangifte tegen de Nederlander. Hij zei dat die hem vier keer had misbruikt. B. geeft dat toe.

"Er is wat gebeurd met hem, dat geef ik eerlijk toe. Op seksueel gebied, ja", zegt B. in een telefoongesprek met de krant.

Familieleden

B. werd in 2008 veroordeeld voor het jarenlange misbruik van drie minderjarige familieleden. Toen hij zijn hoger beroep in vrijheid mocht afwachten, vluchtte hij naar de Filipijnen.

RTL Nieuws onthulde de vlucht van B. in een uitzending in september. De politie probeerde op dat moment B. bij een afspraak te arresteren, maar B. kwam niet opdagen vanwege de RTL-uitzending.

Heet onder de voeten

"RTL heeft me op de vlucht gejaagd", zegt hij tegen NRC Next. "Het werd me te heet onder de voeten. Ik dacht: ik maak dat ik wegkom."

In een reactie in de krant zegt RTL zich niet verantwoordelijk te voelen. De zender zegt dat de opsporing "een taak is van justitie, niet van journalisten".

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3824 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4892 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3966 keer afgespeeld

Meer video en audio