Opnieuw moord op Corsica

Nacer overleed kort nadat hulpdiensten arriveerden.»
Nacer overleed kort nadat hulpdiensten arriveerden. AFP

Door correspondent Ron Linker

Op Corsica is gisteravond de voorzitter van de Kamer van Koophandel, Jacques Nacer (50), doodgeschoten door een gemaskerde man. Het is de zeventiende keer dit jaar dat iemand op Corsica is vermoord. De Franse ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie zijn in allerijl afgereisd om persoonlijk poolshoogte te nemen.

Nacer stond gisteravond op het punt zijn kledingzaak in het centrum van Ajaccio te sluiten, toen een gemaskerde man het vuur op hem opende. Nacer overleed kort nadat hulpdiensten arriveerden. Van de schutter ontbreekt ieder spoor.

Nacer was behalve voorzitter van de Kamer van Koophandel ook secretaris-generaal van de voetbalclub Ajaccio.

Bijeenkomsten

De twee afgereisde bewindslieden hielden de hele nacht bijeenkomsten met lokale bestuurders. In de loop van de ochtend zullen ze een persconferentie houden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de ministers eind van de maand naar Corsica zouden afreizen, maar de moord op Nacer heeft dat bezoek versneld.

Een maand geleden werd op Corsica een bekende advocaat doodgeschoten, Antonio Sollacaro. Hij verdedigde in het verleden een aantal nationalisten, die het eiland onafhankelijk willen zien van Frankrijk. Mogelijk heeft de nieuwe moord ook met die kwestie te maken, al kan het ook om een maffia-afrekening gaan.

Kort na de moord op Sollacaro kondigde de overheid nieuwe maatregelen aan om de criminaliteit op het eiland te bestrijden. Het aantal rechercheurs wordt verhoogd en de strijd tegen het witwassen van drugsgeld opgevoerd.

Deel deze pagina

Video

Corsica weer opgeschrikt door moord

Op Corsica is de voorzitter van de Kamer van Koophandel doodgeschoten. Het is de 17e keer dit jaar dat iemand op het dunbevolkte... eiland is vermoord. Twee Franse ministers zijn meteen afgereisd om poolshoogte te nemen.

Audio

  • 'Franse overheid denkt bij deze moord aan maffia' Frankrijk zit steeds meer in de maag met de opeenstapeling van moorden op Corsica. Sinds begin vorig jaar zijn er 39 moorden... gepleegd op het Franse eiland, vaak op politici en bestuurders. Deze week bijvoorbeeld werd het hoofd van de Kamer van Koophandel doodgeschoten. U hoort correspondent Ron Linker vanuit Parijs.

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 385 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 80 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 238 keer afgespeeld

Meer video en audio