Israël sluit grondoffensief niet uit

Israël vuurt een raket af om een uit Gaza afgevuurde raket te onderscheppen.»
Israël vuurt een raket af om een uit Gaza afgevuurde raket te onderscheppen. EPA

Israël houdt de mogelijkheid open om grondtroepen in zetten in Gaza. Gisteren begon het leger een nieuw offensief tegen Hamas-strijders, die in Gaza de leiding hebben.

Tot nu toe wordt de strijd vooral vanuit de lucht gevoerd, maar een nieuwe inval in de Gazastrook is niet uitgesloten. "We zullen er alles aan doen om onze bevolking te beschermen", zegt de Israëlische ambassadeur in de VS tegen de BBC.

Michael Oren benadrukte dat het offensief is bedoeld om een einde te maken aan raketbeschietingen van Hamas op Israël. "Dat moet eerst stoppen."

Directe aanval

Israël blies gisteren de auto op van de militaire leider van Hamas, Ahmed Jabari. Het was voor het eerst in jaren dat Israël weer een directe aanval op een Hamas-leider pleegde. Sinds het land zich in 2009 terugtrok uit de Gazastrook was dat niet meer gebeurd.

Kort na de explosie vielen de Israëlische strijdkrachten andere doelen aan van de terreurorganisatie. Daarbij kwamen zeven militanten om het leven, maar ook meerdere burgers, onder wie twee kinderen. Ruim 90 mensen raakten gewond.

Deel deze pagina

Video

Opnieuw aanvallen op de Gazastrook

De Israëlische premier Netanyahu zegt dat zijn land bereid is de operaties tegen Hamas in de Gazastrook uit te breiden.

Audio

  • 'Volgens eerste berichten vannacht drie doden gevallen in Gaza' Het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook laait weer op. Correspondent Monique van Hoogstraten vertelt wat er... de afgelopen nacht is gebeurd en hoe de diplomatieke situatie nu is.

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 203 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 2346 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 880 keer afgespeeld

Meer video en audio