Romney: verloren door cadeaus

Romney besprak zijn verlies met een grote groep geldschieters.»
Romney besprak zijn verlies met een grote groep geldschieters. AFP

Oud-presidentskandidaat Mitt Romney zegt dat hij heeft verloren van Barack Obama omdat de president "cadeautjes uitdeelde" aan belangrijke groepen Democratische kiezers. Romney besprak zijn verlies gisteren telefonisch met een grote groep geldschieters. Een van de deelnemers liet de New York Times stiekem meeluisteren.

"Vooral zwarte Amerikanen, Latino's en jonge mensen hebben geprofiteerd", stelde Romney in het gesprek van 20 minuten. "Telkens weer waren ze erg genereus in wat ze die groepen toebedeelden."

Gratis voorbehoedsmiddelen

Romney bracht in herinnering dat Latino's bijzonder blij waren met de amnestiewet van Obama. Ook de nieuwe zorgwet was een opsteker voor armere bevolkingsgroepen. "Stel dat je 25.000 dollar per jaar verdient en ineens gratis een zorgverzekering krijgt ter waarde van 10.000 dollar per gezin, voor de rest van je leven. Dat is enorm."

Ook jongeren waren blij met 'Obamacare' omdat ze langer onder hun ouders' polis vallen. Diezelfde groep werd volgens Romney gematst door de kwijtschelding van rente over studieleningen en verder "waren gratis voorbehoedsmiddelen populair bij jonge vrouwen".

'Jammer'

Romney zei dat hij het zelf juist vooral wilde hebben over "thema's die voor het hele land van belang zijn", zoals het economisch beleid en de buitenlandpolitiek.

"Het is erg jammer dat we niet hebben gewonnen", verzuchtte Romney in het gesprek. "Ik weet dat jullie daarvan uitgingen, wij ook. We waren teleurgesteld met het resultaat en hadden het niet verwacht. We kwamen er heel dichtbij, maar dat telt niet in deze tak van sport."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio