Witte Huis steunt acties Israël

De VS vindt dat Israël het recht heeft zich te verdedigen»
De VS vindt dat Israël het recht heeft zich te verdedigen acameronhuff - Flickr / Creative Commons 2.0 by

De Verenigde Staten hebben hun volledige steun uitgesproken voor de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook. Israël heeft het recht om zich te verdedigen, zegt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie op het offensief.

Bij de aanvallen kwamen gisteren zo'n tien Palestijnen om, onder wie de leider van de militaire tak van Hamas. Het Israëlische leger zei dat het een reactie was op Palestijnse raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Ook kondigde Israël aan dat de aanvallen het begin zijn van een breder offensief.

Timmermans

De Nederlandse minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft zijn zorgen geuit over de escalatie van het geweld in de Gazastrook.

Hij roept alle partijen op het geweld te staken en de kalmte te bewaren.

Ban Ki-moon

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon kwam met een soortgelijke oproep. Hij wees de strijdende partijen erop dat ze volgens internationaal recht "verplicht zijn de bescherming van alle burgers te allen tijde te verzekeren".

De VN-Veiligheidsraad heeft een spoedvergadering belegd in verband met de situatie in de Gazastrook. Eerder deed de Arabische Liga hetzelfde. Zaterdag vergaderen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga in Caïro.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio