Ibrahimovic velt Engeland

Zlatan Ibrahimovic»
Zlatan Ibrahimovic NOS

Zweden heeft in Stockholm aan de hand van Zlatan Ibrahimovic het oefenduel met Engeland gewonnen: 4-2.

De spits van Paris St. Germain scoorde vier keer.

Ibrahimovic opende na twintig minuten het bal door na goed doorzetten de 1-0 te maken. De Engelsen, met in totaal zes debutanten, knokten zich echter terug en leidden halverwege met na goals van Danny Welbeck en Steven Caulkner.

In het laatste kwartier was het woord echter weer aan Ibrahimovic, die een zuivere hattrick produceerde. Met name de 4-2 was een wonderbaarlijke treffer. Doelman Joe Hart kwam uit, kopte de bal weg, waarna Ibrahimovic met een omhaal van zo'n twintig meter het doel vond.

Frankrijk zegeviert in Italië

Italië verloor voor de vijfde keer op rij een oefeninterland. De verliezend finalist van het EK ging ditmaal met 2-1 onderuit tegen Frankrijk.

Italië, dat achtereenvolgens verloor van Uruguay, de Verenigde Staten, Rusland en Engeland, beleefde in Parma nog wel een goede start. Mario Balotelli raakte al snel de lat en na ruim een half uur opende Stephan El Shaarawy de score.

Twee minuten na de 1-0 zorgde Mathieu Valbuena echter voor 1-1. Nadat Bafetimbi Gomis halverwege de tweede helft de 2-1 had gemaakt, raakte Emanuele Giaccherini nog het houtwerk voor de Italianen.

Saudi-Arabië verrast

Frank Rijkaards Saudi-Arabië verraste door Argentinië met superster Lionel Messi in de gelederen op 0-0 te houden.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video en Audio

  • » Van den Brom: kan niet wachten Audio John van den Brom is de nieuwe trainer van AZ en kan niet wachten om weer als trainer langs de lijn...30 sep 2014, 102 keer afgespeeld
  • » Cole kijkt uit naar ontmoeting met Lampard Video Ashley Cole en Frank Lampard speelden jarenlang samen bij Chelsea. In 2012 wonnen ze in dienst van...30 sep 2014, 2775 keer afgespeeld
  • » Raúl jarenlang goalgetter in CL Video Raúl maakte 71 doelpunten in de Champions League. Het leeuwendeel daarvan maakte hij in dienst van...30 sep 2014, 256 keer afgespeeld

Meer video en audio