Nederland gelijk tegen Duitsland

Arjen Robben»
Arjen Robben NOS

Nederland en Duitsland hebben elkaar in de Arena in evenwicht gehouden. Het saaie oefenduel eindigde zoals het was begonnen: 0-0.

De wedstrijd wilde maar moeilijk op gang komen. Het tempo voor rust was veel te laag en de kansen daardoor schaars. Namens Nederland werd alleen Arjen Robben een keer gevaarlijk. Na een mooi passje van Ibrahim Afellay omspeelde de Bayern-speler de doelman, maar vervolgens gleed hij in kansrijke positie uit.

De Duitsers zorgden voor meer gevaar. Mario Götze stuitte op de debuterende doelman Kenneth Vermeer, Marco Reus schoot in het zijnet en de pegel van Ilkay Gündogan werd door Johnny Heitinga, met wat geluk, uit het doel gehouden.

Eerste gelijkspel Oranje in 2012

De tweede helft toonde lange tijd hetzelfde slaapverwekkende beeld. Maar waar Duitsland in het laatste halfuur helemaal niets meer liet zien, kwamen de mannen van bondscoach Louis van Gaal wat meer uit hun schulp.

In de 76ste minuut kreeg uitgerekend invaller Daryl Janmaat de grootste kans. De rechtsback van Feyenoord zette de aanval zelf op, kreeg de bal knap terug van aanvoerder Dirk Kuijt en schoot prima in. Manuel Neuer redde bekwaam. Een minuut later schoot een andere invaller, Eljero Elia, in kansrijke positie naast.

Het treffen met Duitsland was de dertiende interland van Oranje in 2012 en pas het eerste gelijkspel. Zeven keer werd er gewonnen, vijf keer verloren.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video

Analyse Nederland - Duitsland

De analyse van het oefenduel van Nederland met Duitsland (0-0) door Youri Mulder.

Video en Audio

  • » Voetballers op bezoek bij de paus Video Woensdag gaat Bayern München op bezoek bij de paus. Een groot aantal voetballers ging de Duitsers...21 okt 2014, 5926 keer afgespeeld
  • » "Je mag me arrogant vinden. Maar het kan" Video Na afloop van de wedstrijd tegen West Bromwich Albion zegt Van Gaal dat het nog steeds mogelijk is...21 okt 2014, 57241 keer afgespeeld
  • » "De hooligans zijn weer opgestaan" Audio Correspondent Armand Schreurs over de problemen bij Standard Luik. Bij de Belgische club zijn...20 okt 2014, 1560 keer afgespeeld

Meer video en audio