'Dagbesteding ook 2014 adequaat'

Premier Rutte op de tweede dag van het debat over de regeringsverklaring»
Premier Rutte op de tweede dag van het debat over de regeringsverklaring NOS

De regeringspartijen PvdA en VVD willen dat nieuwe aanvragers die ook in 2014 gebruik willen maken van dagbesteding adequaat worden ondersteund. Dat bleek tijdens het debat over de regeringsverklaring.

Het kabinet is van plan het recht op dagbesteding voor dementerenden en gehandicapten in 2015 af te schaffen. Het wordt dan een voorziening, die de gemeenten moeten uitvoeren. In de Kamer was veel discussie over het overgangsjaar 2014. Dan hebben nieuwe aanvragers al geen recht meer.

PvdA-leider Samsom erkende dat er onduidelijkheid is gerezen en hij noemde het te belangrijk om die onduidelijkheid lang te laten duren. Hij en de VVD willen dat het kabinet met de gemeenten praat over een oplossing. De betrokkenen moeten in aanmerking komen voor adequate ondersteuning, vindt de coalitie.

Vaag

Een deel van de oppositie vindt de oproep van VVD en PvdA niet ver genoeg gaan en noemt het woord adequaat vaag. Onder meer SP, CDA en ChristenUnie willen dat de aanspraak op dagbesteding ook in 2014 wordt gewaarborgd.

Deel deze pagina

Audio

  • Karsten Klein: makkelijke praatjes in de Tweede Kamer over dagbesteding De oppositie in de Tweede Kamer heeft grote kritiek op de kabinetsplannen om het recht op dagbesteding voor dementerende ouderen en... gehandicapten af te schaffen. CDA-Wethouder Karsten Klein van de gemeente Den Haag maakt zich daarover kwaad.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio