Rutte:Grieks geld mogelijk niet terug

Griekse vlag en Griekse euro»
Griekse vlag en Griekse euro ANP Xtra

Premier Rutte kan niet garanderen dat Nederland het aan Griekenland geleende geld terugkrijgt. "Als je naar het verleden kijkt, is er uiteindelijk altijd terugbetaald, maar of dat hier zo is, is niet honderd procent zeker. Je loopt altijd risico's, en bij Griekenland helemaal", zei Rutte in het debat over de regeringsverklaring.

Rutte staat achter uitspraken van minister Dijsselbloem dat er voor Nederland grote financiële risico's aan de steun voor Griekenland zijn verbonden. CDA en D66 zien in die opstelling een breuk met het verleden en met uitspraken van Rutte in de verkiezingscampagne, maar de premier bestrijdt dat en zei dat oud-minister De Jager daar ook steeds op heeft gewezen.

Geen garanties

Rutte blijft tegen een nieuw steunpakket voor de Grieken, maar hij wil eerst de uitkomsten van de troika afwachten. Ook op dat punt wil hij geen garanties geven. Rutte voegde er verder aan toe dat Nederland daar niet in zijn eentje over gaat.

Deel deze pagina

Video

Rutte: geen extra geld naar Griekenland

Na vragen van CDA-Fractievoorzitter Sybrand Buma laat Mark Rutte weten dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem geen extra... geld zal geven aan de Grieken.

Video en Audio

Meer video en audio