Restschuld 10 jaar aftrekbaar

Minister Blok heeft 20 miljoen euro uitgetrokken om startersleningen te mogelijk te maken»
Minister Blok heeft 20 miljoen euro uitgetrokken om startersleningen te mogelijk te maken ANP

Wie na de verkoop van een huis met een restschuld blijft zitten, mag de rente over die schuld tien jaar lang aftrekken. In het regeerakkoord is afgesproken dat dit vijf jaar moet zijn, maar de VVD en de PvdA dienen morgen voorstellen in om daar tien van te maken. Ze willen dat mensen ondanks een restschuld op hun oude huis toch een nieuw huis moeten durven kopen.

Starterslening

Minister Blok voor Wonen schreef vandaag aan de Kamer dat de starterslening voor mensen die voor het eerst een huis kopen volgend jaar blijft bestaan. Hij heeft 20 miljoen uitgetrokken om dat mogelijk te maken.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) kondigde deze maand aan dat er geen startersleningen meer worden verstrekt zolang er geen duidelijkheid was over de hypotheekrenteaftrek.

Loket

Het kabinet heeft besloten dat vanaf 1 januari alleen nog hypotheekrenteaftrek mogelijk is voor leningen die van het begin af aan worden afgelost.

Startersleningen zijn de eerste drie jaar aflossingsvrij. Blok heeft nu besloten voor die leningen een uitzondering te maken, waardoor ze onder de huidige voorwaarden kunnen blijven bestaan. Hij roept de SVn op het loket voor de leningen weer te openen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Ondernemers moeten zich uitspreken" Audio Terwijl de schaduw van een Russische invasie nog steeds over Oekraïne hangt, roept de Britse...22 aug 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Hamas liquideert informanten op straat Video Confronterende beelden uit de Gazastrook, van executies. 18 mogelijke informanten van Israël werden...22 aug 2014, 2121 keer afgespeeld
  • » Porosjenko hekelt konvooi Video De Russen hebben vanmorgen besloten om zonder toestemming van Oekraïne hun hulpkonvooi de grens...22 aug 2014, 8569 keer afgespeeld

Meer video en audio