Stakingen hinderen Nederlanders

Ook het internationale treinverkeer heeft last van de staking»
Ook het internationale treinverkeer heeft last van de staking Lotte Van Den Bogaert / FM Brussel

Ook Nederlanders hebben last van de stakingen die in heel Europa worden gehouden. Bij de Waalse spoorwegen begon gisteren om 22.00 uur een 24-uursstaking. Treinen in Wallonië rijden niet of onregelmatig.

Hierdoor is het internationale treinverkeer ook ontregeld. Een Thalys-trein die vanochtend vroeg vanuit Amsterdam was vertrokken richting Parijs strandde op station Brussel-Noord. Uiteindelijk kwam de trein met een paar uur vertraging toch aan in Parijs.

Thalys adviseert mensen die vandaag met een internationale trein van of naar Parijs zouden gaan hun reis uit te stellen.

Grondpersoneel

Ook het vliegverkeer heeft last van de staking. Op Schiphol werden ongeveer tien vluchten van en naar Spanje geannuleerd. De vluchten gaan niet door omdat grondpersoneel op Spaanse luchthavens staakt.

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP schrapte ook vluchten, maar dat heeft nog geen gevolgen voor Schiphol.

De stakingen maken deel uit van een Europese actiedag tegen de bezuinigingspolitiek van de Europese Unie. Er zijn stakingen in onder meer België, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië.Ook Nederlanders hebben last van de stakingen die in heel Europa worden gehouden. Op Schiphol werden ongeveer tien vluchten van en naar Spanje geannuleerd. De vluchten gaan niet door omdat grondpersoneel op Spaanse luchthavens staakt.

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP schrapte ook vluchten, maar dat heeft nog geen gevolgen voor Schiphol.

Treinverkeer ontregeld

Ook het internationale treinverkeer heeft last van de staking. Een Thalys-trein die vanochtend vroeg vanuit Amsterdam was vertrokken richting Parijs strandde op station Brussel-Noord. Uiteindelijk kwam de trein met een paar uur vertraging toch aan in Parijs.

Bij de Waalse spoorwegen begon gisteren om 22.00 uur een 24-uursstaking. Er rijden vrijwel geen treinen. Ook in Vlaanderen is het treinverkeer ernstig ontregeld. Thalys-treinen in Wallonië rijden niet of onregelmatig.

Europese Actiedag

De stakingen maken deel uit van een Europese actiedag tegen de bezuinigingspolitiek van de Europese Unie. Er zijn stakingen in onder meer België, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië.

Deel deze pagina

Video

Ook Nederlandse reizigers hebben last van Europese stakingen

Er zijn vandaag massale stakingen en demonstraties in verschillende Europese landen in Europa tegen de bezuinigingsmaatregelen in... de eurocrisis. Vooral in Zuid-Europa ligt het openbare leven deels stil, maar ook in België wordt gestaakt. Ook Nederlandse reizigers ondervinden hinder door de stakingen.

Audio

  • Vluchten Schiphol geannuleerd door staking Spanje Ook Nederlanders hebben last van de stakingen die vandaag door heel Europa worden gehouden. Op Schiphol is een tiental vluchten van... en naar Spanje geannuleerd. De vluchten gaan niet door omdat grondpersoneel op Spaanse luchthavens staakt.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio