Stakingen hinderen Nederlanders

Ook het internationale treinverkeer heeft last van de staking»
Ook het internationale treinverkeer heeft last van de staking Lotte Van Den Bogaert / FM Brussel

Ook Nederlanders hebben last van de stakingen die in heel Europa worden gehouden. Bij de Waalse spoorwegen begon gisteren om 22.00 uur een 24-uursstaking. Treinen in Wallonië rijden niet of onregelmatig.

Hierdoor is het internationale treinverkeer ook ontregeld. Een Thalys-trein die vanochtend vroeg vanuit Amsterdam was vertrokken richting Parijs strandde op station Brussel-Noord. Uiteindelijk kwam de trein met een paar uur vertraging toch aan in Parijs.

Thalys adviseert mensen die vandaag met een internationale trein van of naar Parijs zouden gaan hun reis uit te stellen.

Grondpersoneel

Ook het vliegverkeer heeft last van de staking. Op Schiphol werden ongeveer tien vluchten van en naar Spanje geannuleerd. De vluchten gaan niet door omdat grondpersoneel op Spaanse luchthavens staakt.

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP schrapte ook vluchten, maar dat heeft nog geen gevolgen voor Schiphol.

De stakingen maken deel uit van een Europese actiedag tegen de bezuinigingspolitiek van de Europese Unie. Er zijn stakingen in onder meer België, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië.Ook Nederlanders hebben last van de stakingen die in heel Europa worden gehouden. Op Schiphol werden ongeveer tien vluchten van en naar Spanje geannuleerd. De vluchten gaan niet door omdat grondpersoneel op Spaanse luchthavens staakt.

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP schrapte ook vluchten, maar dat heeft nog geen gevolgen voor Schiphol.

Treinverkeer ontregeld

Ook het internationale treinverkeer heeft last van de staking. Een Thalys-trein die vanochtend vroeg vanuit Amsterdam was vertrokken richting Parijs strandde op station Brussel-Noord. Uiteindelijk kwam de trein met een paar uur vertraging toch aan in Parijs.

Bij de Waalse spoorwegen begon gisteren om 22.00 uur een 24-uursstaking. Er rijden vrijwel geen treinen. Ook in Vlaanderen is het treinverkeer ernstig ontregeld. Thalys-treinen in Wallonië rijden niet of onregelmatig.

Europese Actiedag

De stakingen maken deel uit van een Europese actiedag tegen de bezuinigingspolitiek van de Europese Unie. Er zijn stakingen in onder meer België, Spanje, Portugal, Griekenland en Italië.

Deel deze pagina

Video

Ook Nederlandse reizigers hebben last van Europese stakingen

Er zijn vandaag massale stakingen en demonstraties in verschillende Europese landen in Europa tegen de bezuinigingsmaatregelen in... de eurocrisis. Vooral in Zuid-Europa ligt het openbare leven deels stil, maar ook in België wordt gestaakt. Ook Nederlandse reizigers ondervinden hinder door de stakingen.

Audio

  • Vluchten Schiphol geannuleerd door staking Spanje Ook Nederlanders hebben last van de stakingen die vandaag door heel Europa worden gehouden. Op Schiphol is een tiental vluchten van... en naar Spanje geannuleerd. De vluchten gaan niet door omdat grondpersoneel op Spaanse luchthavens staakt.

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 1352 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 7317 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 1763 keer afgespeeld

Meer video en audio