Extreem tasergeweld politie Sydney

Taser»
Taser Wikimedia / Jasonesbain / Creative Commons

Politieagenten uit Sydney "gingen tekeer als schooljongens uit een film" toen ze een Braziliaanse student dood taserden. Dat blijkt uit een onderzoek dat de lijkschouwer van Sydney heeft laten uitvoeren.

De 21-jarige Roberto Curti overleed in maart nadat hij veertien stroomstoten had gekregen en er drie bussen pepperspray in zijn gezicht waren gespoten. De agenten achtervolgden de student omdat ze dachten dat hij een gewapende overval had gepleegd.

De student bleek uiteindelijk niet betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval, hij had alleen twee rollen biscuit gestolen. Volgens de lijkschouwer handelde de politie roekeloos en buitensporig tijdens de arrestatie en misbruikten de agenten hun macht.

Gespaard

De student was tijdens zijn arrestatie onder invloed van een kleine hoeveelheid lsd. Volgens de agenten had hij daardoor een buitensporige kracht. Om hem onder controle te krijgen, gaven ze hem tijdens zijn arrestatie binnen een minuut zeven stroomstoten.

De familie van de Braziliaanse student had aangedrongen op het onderzoek van de lijkschouwer. Zij willen nu dat de agenten door de rechter gestraft worden.

In eerdere onderzoeken werd het excessieve geweld bij de arrestatie van Roberto Curti ook al veroordeeld. Toch vindt de politiecommissaris van Sydney de taser nog altijd nuttig. In andere gevallen zouden levens worden gespaard door het gebruik van de taser.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio