Rutte antwoordt Kamer

Premier Rutte beantwoordt vandaag Kamervragen over de regeringsverklaring»
Premier Rutte beantwoordt vandaag Kamervragen over de regeringsverklaring NOS

Op de tweede dag van het debat over de regeringsverklaring beantwoordt premier Rutte vandaag de Kamer.

Het debat begint om 11.20 uur is live te volgen op Nederland 1, Politiek 24 en NOS.nl.

Gisteren benadrukten VVD-fractievoorzitter Zijlstra en PvdA-leider Samsom dat de plannen in het regeerakkoord ingrijpend zijn, maar dat het niet anders kan.

Rommelige start

VVD en PvdA kwamen vooral onder vuur te liggen vanwege de rommelige start van het kabinet. Bijna de hele oppositie leverde kritiek op het feit dat het regeerakkoord twee weken na de presentatie alweer moest worden aangepast.

Pas maandagavond werden de PvdA en de VVD het eens over de aanpassing van het regeerakkoord. Dat gebeurde na zware druk uit de VVD-achterban.

Hypotheekrenteaftrek

De VVD kreeg in het debat gisteren verder aanmerkingen op het loslaten van de verkiezingsbelofte dat er niets zou veranderen aan de hypotheekrenteaftrek.

De PvdA kreeg van verschillende kanten kritiek op de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking.

Deel deze pagina

Video

  • video Rutte: oppositie legt nadruk op dorre tak Premier Rutte zegt voorafgaand aan het debat tegen premier Rutte dat het normaal is dat een nieuw kabinet... kritiek krijgt. "Men ziet niet alleen het lover, maar legt ook graag de nadruk op die dorre tak hier en daar.|
  • video Ron Fresen: Rutte moet vandaag vertrouwen terugwinnen In het Kamerdebat over het regeerakkoord komt vandaag premier Rutte aan het woord. Politiek verslaggever... blikt terug en vooruit op het debat.

Audio

  • Joost Vullings: Rutte kan zich beter gedeisd houden Gisteren was de dag van de oppositie. Na weken toekijken was daar eindelijk het moment om te oordelen over het regeerakoord.... Vandaag wordt de dag van premier Rutte én de oppositie, want vandaag gaan oppositie en de premier rechtstreeks met elkaar in debat. Politiek redacteur Joost Vullings blikt vooruit.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio