Managers BinckBank op non-actief

 »
  ANP

BinckBank heeft begin deze maand vijf van de acht risicomanagers op non-actief gesteld, onder wie het hoofd van de afdeling. De bank bevestigt een bericht daarover in het Financieele Dagblad.

De risicomanagers van de online-beleggingsbank zouden regels hebben overtreden die ze zelf moesten controleren. De managers voerden verboden transacties uit met derivaten, waardoor ze meer geld opstreken.

Eigen geld

De verdachten speculeerden met eigen geld en niet dat van de bank. De winst voor de bankmanagers was vermoedelijk enkele tienduizenden euro's.

Het automatisch controlesysteem dat verboden transacties moest voorkomen omzeilden de risicomanagers door elkaars orders te fiatteren.

Deel deze pagina

Video

BinckBank zet risicomanagers op non-actief

BinckBank heeft vijf van de acht risicomanagers op non-actief gesteld, onder wie het hoofd van de afdeling. De risicomanagers van... de online-beleggingsbank zouden regels hebben overtreden die ze zelf moesten controleren.

Video en Audio

  • » "Hamas gezwicht onder druk bevolking" Video Is er nu wel of geen gevechtspauze in de Gazastrook? Niemand in Israël en Gaza, die het nog weet....27 jul 2014, 2714 keer afgespeeld
  • » "Rutte kon eigenlijk niet anders" Video Het is volgens het kabinet te gevaarlijk in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. De huidige...27 jul 2014, 19206 keer afgespeeld
  • » Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De...27 jul 2014, 9794 keer afgespeeld

Meer video en audio