Managers BinckBank op non-actief

 »
  ANP

BinckBank heeft begin deze maand vijf van de acht risicomanagers op non-actief gesteld, onder wie het hoofd van de afdeling. De bank bevestigt een bericht daarover in het Financieele Dagblad.

De risicomanagers van de online-beleggingsbank zouden regels hebben overtreden die ze zelf moesten controleren. De managers voerden verboden transacties uit met derivaten, waardoor ze meer geld opstreken.

Eigen geld

De verdachten speculeerden met eigen geld en niet dat van de bank. De winst voor de bankmanagers was vermoedelijk enkele tienduizenden euro's.

Het automatisch controlesysteem dat verboden transacties moest voorkomen omzeilden de risicomanagers door elkaars orders te fiatteren.

Deel deze pagina

Video

BinckBank zet risicomanagers op non-actief

BinckBank heeft vijf van de acht risicomanagers op non-actief gesteld, onder wie het hoofd van de afdeling. De risicomanagers van... de online-beleggingsbank zouden regels hebben overtreden die ze zelf moesten controleren.

Video en Audio

  • » Spanning in Hongkong neemt toe Video Hongkong gaat een spannende nacht tegemoet. De demonstranten, die echt vrije verkiezingen willen,...30 sep 2014, 2105 keer afgespeeld
  • » "De Mol betaalde nooit aan afpersers" Video De familie De Mol, bekend van tv-successen in binnen- en buitenland, wordt afgeperst en bedreigd....30 sep 2014, 5722 keer afgespeeld
  • » Passage-proces: waar gaat het over? Video Het Passage-proces is de grote rechtszaak in Amsterdam tegen criminelen, die betrokken zouden zijn...30 sep 2014, 471 keer afgespeeld

Meer video en audio