Managers BinckBank op non-actief

 »
  ANP

BinckBank heeft begin deze maand vijf van de acht risicomanagers op non-actief gesteld, onder wie het hoofd van de afdeling. De bank bevestigt een bericht daarover in het Financieele Dagblad.

De risicomanagers van de online-beleggingsbank zouden regels hebben overtreden die ze zelf moesten controleren. De managers voerden verboden transacties uit met derivaten, waardoor ze meer geld opstreken.

Eigen geld

De verdachten speculeerden met eigen geld en niet dat van de bank. De winst voor de bankmanagers was vermoedelijk enkele tienduizenden euro's.

Het automatisch controlesysteem dat verboden transacties moest voorkomen omzeilden de risicomanagers door elkaars orders te fiatteren.

Deel deze pagina

Video

BinckBank zet risicomanagers op non-actief

BinckBank heeft vijf van de acht risicomanagers op non-actief gesteld, onder wie het hoofd van de afdeling. De risicomanagers van... de online-beleggingsbank zouden regels hebben overtreden die ze zelf moesten controleren.

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 4018 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 12982 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 5012 keer afgespeeld

Meer video en audio