Badr Hari drie maanden vast

Badr Hari en Estelle Cruijff»
Badr Hari en Estelle Cruijff ANP

Vechtsporter Badr Hari blijft de komende drie maanden vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Het Openbaar Ministerie stelde in de zitting dat Hari heeft gesproken met twee getuigen en dat hij bovendien niet alleen gisteren, maar ook zondag een horecagelegenheid heeft bezocht. Volgens het OM heeft Hari beide zaken ook bekend.

In de ogen van het OM betekent dit dat Hari twee voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating heeft overtreden en dat hij daarom weer achter de tralies moet. De rechtbank vindt dat ook en rekent het hem vooral aan dat hij met getuigen heeft gesproken.

Eén van die getuigen moest nog worden gehoord door de rechter-commissaris. Volgens de rechtbank zou dat kunnen betekenen dat Hari de getuige heeft willen beïnvloeden. Hari is vandaag naar de gevangenis gebracht.

Horeca

Het OM liet de vechtsporter gistermiddag aanhouden nadat hij met zijn vriendin Estelle Cruijff een restaurant in het centrum van Amsterdam had bezocht. Vorige week was zijn voorlopige hechtenis geschorst op voorwaarde dat hij tot aan zijn rechtszaak niet in horecazaken zou komen.

Hari zei gisteren dat hij zich niet had gerealiseerd dat een broodjeszaak ook een horecagelegenheid is. Hij vertelde toen ook zelf dat hij een dag eerder al naar een restaurant was geweest.

Badr Hari wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag op zakenman Koen Everink. Dat zou gebeurd zijn in juli, tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA.

Deel deze pagina

Audio

  • Ficq: ik had dat natuurlijk moeten voorkomen Kickbokser Badr Hari blijft de komende drie maanden vastzitten. Hari werd gisteren aangehouden nadat hij een broodjeszaak had... bezocht. Hij mocht tijdens zijn vrijlating geen horecagelegenheden bezoeken, en deed dat in het weekeinde toch twee keer. Verder heeft hij met getuigen gesproken en ook dat was hem uitdrukkelijk verboden. Volgens zijn advocaat Benedict Ficq was het voor Hari een onduidelijke situatie.
  • Rechtbank: Badr Hari schond voorwaarden Verslaggever Edwin v/d Berg was bij de rechtbank in Amsterdam.

Video

Badr Hari zit weer vast

Vechtsporter Badr Hari zit weer vast. Hari werd vorige week in afwachting van zijn proces voorlopig vrijgelaten, maar hield zich... niet aan de voorwaarden. De rechtbank in Amsterdam rekent hem dat zwaar aan.

Video en Audio

Meer video en audio