Wilders: blamage en wanvertoning

PVV-leider Geert Wilders tijdens het debat over het regeerakkoord»
PVV-leider Geert Wilders tijdens het debat over het regeerakkoord NOS

PVV-leider Wilders vindt de gang van zaken rond de aanpassing van het regeerakkoord "een blamage, een wanvertoning, beginnerswerk en een bende". Bij het debat over de regeringsverklaring sprak hij van een gedrocht, dat pas gisteren werd gepresenteerd.

Wilders hoopt dat de excuses van Rutte van gisteren het begin zijn van een groot aantal sorry's. Volgens hem zijn er bijvoorbeeld excuses nodig aan hardwerkend Nederland en aan AOW'ers met een klein pensioen. De PVV-leider zei dat het kabinet een socialistische politiek voert van inkomensherverdeling.

Rode Rutte

Wilders vroeg zich verder af of "de rode Rutte" zijn excuses gaat aanbieden voor de VVD-slogan "niet doorschuiven, maar aanpakken". Volgens Wilders had de tekst moeten zijn: "niet aanpakken, maar afpakken."

De PVV wil ook 'sorry' tegen mensen die VVD hebben gestemd, omdat ze geen socialisten in het kabinet wilden.

Deel deze pagina

Video

Wilders eist sorry van "rooie Mark"

PVV-leider Wilders vindt de gang van zaken rond de aanpassing van het regeerakkoord "een blamage, een wanvertoning, beginnerswerk... en een bende". Bij het debat over de regeringsverklaring sprak hij van een gedrocht, dat pas gisteren werd gepresenteerd. Verder eist hij van premier Rutte een "sorry" voor de hardwerkend Nederlandse en alle anderen die door het kabinet gepakt worden.

Video en Audio

Meer video en audio