Man onvindbaar na misverstand

Tussen de meldkamer en een ooggetuige ontstond verwarring over de richting waarin de verongelukte automobilist was gereden»
Tussen de meldkamer en een ooggetuige ontstond verwarring over de richting waarin de verongelukte automobilist was gereden ChrisZwolle / Flickr - Creative Commons by-nc

Een automobilist die in september ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de A1 bij Stroe is dagenlang niet gevonden door misverstanden bij de meldkamer. Dat is een van de belangrijkste conclusies van het onderzoek naar het ongeluk. De man werd pas na drie dagen gevonden en was toen overleden.

Kort na het ongeluk kwam er bij de meldkamer een eerste melding binnen van een ooggetuige. Tussen de meldkamer en de ooggetuige ontstond verwarring over de richting waarin de verongelukte automobilist was gereden. De hulpdiensten konden de auto vervolgens niet vinden.

Struikgewas

Ook in de dagen erna kon de politie de wagen niet vinden. Volgens de politie kwam dat omdat het wrak op een lager gelegen talud achter dichtbegroeid struikgewas terecht was gekomen.

Pas drie dagen na het ongeluk werd het wrak door een vrachtwagenchauffeur opgemerkt. Volgens de politie kwam dat omdat een vrachtwagenchauffeur hoger zit dan een bestuurder van een personenauto.

Het slachtoffer had zwaar hoofdletsel en hing ondersteboven omdat zijn auto was omgeslagen. De politie denkt dat de man mogelijk had kunnen worden gered als hij op tijd was gevonden.

De werkwijze bij de meldkamer is als gevolg van het onderzoek aangepast. Er worden andere vragen gesteld om duidelijk te krijgen op welke helft van de snelweg een ongeluk is gebeurd.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Wrak was niet meer te zien in zeer dichtbegroeide middenberm' Een automobilist die in september ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de A1 bij Stroe, is dagenlang niet gevonden door... misverstanden bij de meldkamer. Dat blijkt uit onderzoek.

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 4018 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 12982 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 5012 keer afgespeeld

Meer video en audio