NMA: meer concurrentie notarissen

 »
  NOS

De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa is blij met de versoepeling van een aantal regels voor notarissen, die is doorgevoerd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Mogelijk gaan de prijzen daardoor omlaag.

De KNB heeft een aantal beperkende regels geschrapt, zoals het verbod op het rechtstreeks benaderen van potentiële klanten, de verplichting tot 'objectieve' reclame en het verbod op werken onder de kostprijs.

Kwaliteit

De NMa verwacht dat daardoor de concurrentie tussen notarissen een impuls krijgt en tegelijkertijd de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de notaris gewaarborgd blijft.

"De aanpassingen leiden tot meer inzicht in het aanbod, meer keuzemogelijkheden en mogelijk tot een betere prijs en kwaliteit voor consumenten", zegt de NMa.

De organisatie wees de KNB er eerder op dat een aantal regels de concurrentie beperkte. De KNB heeft die regels daarom aangepast.

De beheerder van vergelijkingswebsite degoedkoopstenotaris.nl verwacht overigens niet dat de tarieven van notarissen sterk omlaag zullen gaan. De tarieven zijn door de toegenomen concurrentie al zo ver gedaald, dat een verdere daling tot gevolg zou hebben dat meer notariskantoren failliet gaan.

Deel deze pagina

Audio

  • Tarieven notarissen mogelijk omlaag door versoepeling regels De Nederlandse Mededingingsautoriteit is blij dat de organisatie van notarissen een aantal regels heeft versoepeld. Mogelijk gaan... de prijzen daardoor omlaag. De notarissen hebben een aantal beperkende regels geschrapt.

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (13.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zaterdag 25 oktober 2014.25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Spreeuwen worden geteld Video Dit weekend worden er in het hele land spreeuwen geteld. Het is namelijk het jaar van de spreeuw,...25 okt 2014, 52 keer afgespeeld
  • » Brazilianen morgen naar de stembus Audio Het is een spannende strijd, bij de presidentsverkiezingen in Brazilië. Morgen is de tweede en...25 okt 2014, 42 keer afgespeeld

Meer video en audio