Problemen op spoor na diefstal

De NS kampte met sein- en wisselstoringen»
De NS kampte met sein- en wisselstoringen ANP

Het treinverkeer had vanochtend te kampen met problemen. Die hadden voor een deel te maken met de diefstal van koperen leidingen op het traject tussen Culemborg en Geldermalsen.

Ook waren er onder meer sein- en wisselstoringen op de trajecten Utrecht-Rotterdam/Den Haag en Amersfoort-Hilversum-Baarn.

Volgens de NS en ProRail veroorzaakten de storingen ook op andere trajecten vertraging, zoals tussen Eindhoven, Utrecht en Schiphol.

Koperen leidingen vervangen

ProRail is vermoedelijk de hele ochtend bezig met het vervangen van de koperen leidingen op het traject Culemborg-Geldermalsen.

Naast de technische problemen op het spoor was er ook een storing in het reis-informatiesysteem. Ook de NS-website voor storingen was enige tijd offline. Daardoor werden treinreizigers niet op de hoogte gesteld van de problemen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 85 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 225 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 3182 keer afgespeeld

Meer video en audio