Problemen op spoor na diefstal

De NS kampte met sein- en wisselstoringen»
De NS kampte met sein- en wisselstoringen ANP

Het treinverkeer had vanochtend te kampen met problemen. Die hadden voor een deel te maken met de diefstal van koperen leidingen op het traject tussen Culemborg en Geldermalsen.

Ook waren er onder meer sein- en wisselstoringen op de trajecten Utrecht-Rotterdam/Den Haag en Amersfoort-Hilversum-Baarn.

Volgens de NS en ProRail veroorzaakten de storingen ook op andere trajecten vertraging, zoals tussen Eindhoven, Utrecht en Schiphol.

Koperen leidingen vervangen

ProRail is vermoedelijk de hele ochtend bezig met het vervangen van de koperen leidingen op het traject Culemborg-Geldermalsen.

Naast de technische problemen op het spoor was er ook een storing in het reis-informatiesysteem. Ook de NS-website voor storingen was enige tijd offline. Daardoor werden treinreizigers niet op de hoogte gesteld van de problemen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 6975 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 6731 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 72297 keer afgespeeld

Meer video en audio