Buma: rekening bij middeninkomen

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma»
CDA-leider Sybrand van Haersma Buma ANP

CDA-leider Van Haersma Buma noemt de gebeurtenissen van de afgelopen week rond de koopkracht een wanvertoning. Hij vindt het goed dat de zorgplannen van tafel zijn. "Maar de rekening wordt nu nog meer doorgeschoven naar de middeninkomens, de mensen met een inkomen van 35.000 en 45.000 euro en de ouderen met een klein pensioen."

Volgens Buma is het aanpassen van het regeerakkoord "een operatie die niet de economische crisis oplost, maar vooral de crisis in het kabinet. Dit levert geen banen op, dit levert alleen chagrijn op."

'Gestuntel'

Gisteravond reageerden de andere oppositiepartijen al. D66, ChristenUnie, GroenLinks en de SGP zijn positief. ChristenUnie-leider Slob vindt het van moed getuigen dat de coalitie terugkomt van de zorgplannen.

SP, PVV en 50Plus blijven, net als het CDA, kritisch. SP-leider Roemer zei dat de PvdA helemaal door de knieën is gegaan. Wilders van de PVV spreekt over "gestuntel van de hoogste orde".

Vanmiddag begint het debat over de regeringsverklaring.

Deel deze pagina

Video

Audio

  • Buma: rekening nog meer verschoven naar middeninkomens CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zei vanochtend in het Radio 1 Journaal dat hij de zin niet ziet van de maatregelen... in het regeerakkoord.
  • Wiegel: nieuw akkoord verbetering voor middeninkomens VVD-erelid Hans Wiegel is na de aanpassing van het regeerakkoord al positiever dan twee weken geleden. Toen was hij nog ongemeen... kritisch voor het akkoord dat zijn partij gesloten had met de PvdA.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4606 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5794 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4691 keer afgespeeld

Meer video en audio