SNS deed onderzoek vastgoedbaas

 »
  ANP

SNS Reaal heeft een intern onderzoek uitgevoerd naar vermeende fraude door een voormalige topman van vastgoedpoot Property Finance. Dat bevestigt een woordvoerder van SNS Reaal.

Aanleiding was een aangifte bij de fiscale opsporingsdienst FIOD door een zakenpartner van de bankverzekeraar, die stelde dat de man had gefraudeerd.

Volgens het Financieele Dagblad, dat beschikt over de aangifte, zou de man, Buck Groenhof, steekpenningen hebben aangenomen. SNS Reaal heeft daar in zijn interne onderzoek geen grond voor gevonden, aldus de zegsman, die verder niet in wil gaan op de inhoud van de aangifte.

Ander vaarwater

Niet duidelijk is wat de FIOD verder doet met de aangifte. De dienst wil geen commentaar geven.

SNS stelde Groenhof drie jaar geleden aan als 'chief restructuring officer' bij zijn vastgoedpoot om daar orde op zaken te stellen. Per 1 oktober van dit jaar maakt Groenhof geen deel meer uit van de directie van Property Finance.

Volgens SNS Reaal had zijn vertrek niets met deze kwestie te maken. "De reden daarvan was dat Property Finance in ander vaarwater is gekomen. De focus daar verschuift van de afbouw van vooral internationale activiteiten naar de afbouw van nationale activiteiten. De expertise van de heer Groenhof ligt vooral bij internationale vastgoedprojecten."

Volgens de zegsman blijft Groenhof als adviseur verbonden aan Property Finance voor de afbouw van een aantal internationale vastgoedprojecten die nog niet zijn afgerond.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio