Onderzoek in zaak-Petraeus

John Allen»
John Allen AFP

Het Pentagon begint een onderzoek naar de hoogste militair in Afghanistan, generaal John Allen, vanwege zijn rol in het schandaal rond de teruggetreden CIA-directeur David Petraeus. Petraeus trad vrijdag af, nadat gebleken was dat hij een buitenechtelijke affaire had gehad met zijn biograaf Paula Broadwell.

Allen zou "ongepaste" e-mails hebben gestuurd aan Jill Kelley, de vrouw die eerder aangifte deed tegen Broadwell vanwege haar vijandige e-mails. Deze aangifte was de aanleiding voor de FBI om onderzoek naar Broadwell te doen. Daarbij stuitte de dienst op de verliefde berichten die Petraeus en Broadwell elkaar stuurden.

Allen zou in de loop van volgend jaar de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten in Europa worden. Deze benoeming is nu echter opgeschort.

Deel deze pagina

Foto

John Allen (l) en David Petraeus in juli vorig jaarJohn Allen (l) en David Petraeus in juli vorig jaar

John Allen (l) en David Petraeus in juli vorig jaar

isafmedia - Flickr / Creative Commons 2.0 by

Video

Schandaal rond oud-CIA-baas breidt zich uit

Het schandaal in Amerika rond de voormalige CIA-baas breidt zich steeds verder uit. Eind vorige week stapte David Petraeus op als... baas van de inlichtingendienst omdat hij een affaire had met zijn biografe. Nu doet de FBI onderzoek naar de hoogste Amerikaanse militair in Afghanistan John Allen. Die zou ongepaste e-mails hebben gestuurd naar een vriendin van de familie Petraeus.

Video en Audio

Meer video en audio