Kranten: diepe knieval Rutte

 »
  NOS

In de kranten uitgebreid aandacht voor de excuses die premier Rutte gisteren maakte voor de commotie rondom de zorpremie.

De Telegraaf spreekt van een "ongekende knieval" van de premier. Volgens de krant, die zich in de afgelopen weken fel keerde tegen de inkomensafhankelijke zorgpremie, is de VVD-leider diep door het stof gegaan in een poging om een einde te maken aan de "volkswoede".

De krant noemt verder de PvdA de grote "profiteur" van de fout van Rutte. De sociaaldemocraten krijgen nog steeds hun zin; er wordt genivelleerd en daarbij wordt er een greep gedaan in de kas voor infrastructuur, aldus de Telegraaf. De krant doelt op de bezuiniging van 250 miljoen euro op het infrabudget die in het herziene akkoord is afgesproken om verzachtingen van WW-maatregelen mogelijk te maken.

Ingetogen bravoure

Het Algemeen Dagblad noemt het publieke excuus van Rutte tijdens de persconferentie van gisteravond historisch. Volgens de krant probeert Rutte met zeldzaam harde zelfkritiek het vertrouwen van zijn achterban terug te winnen.

De krant vindt wel dat de herziene plannen ingrijpend blijven en constateert dat de rekening nog steeds bij de middeninkomens terecht komt.

De Volkskrant constateert dat de ingetogen bravoure van twee weken geleden tijdens de presentatie van het akkoord, is verdwenen. De krant vindt dat Rutte, Samsom en Zijlstra gisteravond deemoedigheid uitstraalden.

Deel deze pagina

Audio

  • Marcel Bril: Rutte moet hard werken om vertrouwen terug te winnen Premier Rutte is flink door het stof gegaan nadat de VVD en de PvdA het regeerakkoord hebben opengebroken. Politiek verslaggever... Marcel Bril monstert de situatie en blikt voorzichtig vooruit op het Kamerdebat over het akkoord.
  • 'Goed dat Mark zijn fout heeft toegegeven' Gisteravond was er een VVD-ledenavond in Rotterdam. Henrik-Willem Hofs peilde de stemming na de persconferentie over de aangepaste... kabinetsplannen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 6266 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7815 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6476 keer afgespeeld

Meer video en audio