Jockey wedt op paard tegenstander

Oliver won in 1995 met het paard Doriemus de Melbourne Cup»
Oliver won in 1995 met het paard Doriemus de Melbourne Cup AFP

De bekende Australische jockey Damien Oliver heeft toegegeven dat hij geld heeft ingezet op het paard van een tegenstander. In de paardensport geldt dat als een doodzonde.

Oliver werd na zijn bekentenis direct geschorst tot de rechtszaak dient. Hij krijgt vermoedelijke een schorsing van 12 maanden opgelegd, die het einde van zijn carrière zal betekenen.

Twee jaar geleden zette hij 10.000 Australische dollar op het paard Miss Octopussy dat als eerste binnenkwam bij een race in Melbourne. Zelf eindigde hij als zesde in die race.

Daarnaast wordt Oliver ook vervolgd voor telefoneren in de jockey-kamer. In de reglementen van paardenraces staat dat dat verboden is.

Film

Damien Oliver komt uit een bekende paardenrace-familie. Zijn vader en oudere broer waren eveneens succesvolle jockeys. In 2002 overleed zijn oudere broer Jason na een val van een paard.

De dag na zijn begrafenis won Oliver voor de tweede keer de Melbourne Cup, een van de beroemdste paardenraces ter wereld. Ook vele andere belangrijke races schreef Damien Oliver op zijn naam.

In 2011 verscheen er een film over zijn leven: The Cup.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4624 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5822 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4719 keer afgespeeld

Meer video en audio