Jockey wedt op paard tegenstander

Oliver won in 1995 met het paard Doriemus de Melbourne Cup»
Oliver won in 1995 met het paard Doriemus de Melbourne Cup AFP

De bekende Australische jockey Damien Oliver heeft toegegeven dat hij geld heeft ingezet op het paard van een tegenstander. In de paardensport geldt dat als een doodzonde.

Oliver werd na zijn bekentenis direct geschorst tot de rechtszaak dient. Hij krijgt vermoedelijke een schorsing van 12 maanden opgelegd, die het einde van zijn carrière zal betekenen.

Twee jaar geleden zette hij 10.000 Australische dollar op het paard Miss Octopussy dat als eerste binnenkwam bij een race in Melbourne. Zelf eindigde hij als zesde in die race.

Daarnaast wordt Oliver ook vervolgd voor telefoneren in de jockey-kamer. In de reglementen van paardenraces staat dat dat verboden is.

Film

Damien Oliver komt uit een bekende paardenrace-familie. Zijn vader en oudere broer waren eveneens succesvolle jockeys. In 2002 overleed zijn oudere broer Jason na een val van een paard.

De dag na zijn begrafenis won Oliver voor de tweede keer de Melbourne Cup, een van de beroemdste paardenraces ter wereld. Ook vele andere belangrijke races schreef Damien Oliver op zijn naam.

In 2011 verscheen er een film over zijn leven: The Cup.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "De hulp in Liberia is hard nodig" Audio Amerika gaat Liberia helpen met het bestrijden van ebola, en stuurt 3000 militairen naar Liberia....17 sep 2014, 3 keer afgespeeld
  • » Al 70 jaar een brug te ver Video Op 17 september 1944 begon de militaire operatie Market Garden. Het is de grootste luchtlanding uit...17 sep 2014, 1713 keer afgespeeld
  • » Autobrand bij station Vlaardingen-Oost Video Een auto is het station Vlaardingen-Oost binnengereden en in brand gevlogen. De politie vermoedt...17 sep 2014, 116 keer afgespeeld

Meer video en audio