Nijmeijer wil uitleg geven in NL

Tanja Nijmeijer in gesprek met ANNCOL»
Tanja Nijmeijer in gesprek met ANNCOL NOS

Tanja Nijmeijer, de Nederlandse die lid is van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC, wil graag naar Nederland komen om tekst en uitleg te geven over de strijd van de FARC.

Dat heeft ze gezegd in een vandaag gepubliceerd interview met ANNCOL, een aan de FARC gelieerd persbureau. Nijmeijer sloot zich tien jaar geleden aan bij de guerrillabeweging.

'Onbegrepen'

Nijmeijer vertelt in het interview hoe ze bij de beweging terecht is gekomen en dat ze het in haar beginperiode moeilijk heeft gehad. Ook zegt ze dat ze zich onbegrepen voelt door Nederlanders. Ze zou graag uitleg komen geven, maar dat zal moeilijk worden omdat de FARC zich voorlopig wil richten op het vredesoverleg.

Wel heeft Nijmeijer nog gevoelens bij Nederland. Ze zegt Nederland te missen en ze wordt melancholisch bij het horen van het Wilhelmus.

Op dit moment is ze in Cuba voor onderhandelingen met de Colombiaanse overheid. Nijmeijer treedt daarbij op als woordvoerder van de FARC.

Deel deze pagina

Video

Nijmeijer: wil in Nederland uitleggen waar strijd over gaat

Tanja Nijmeijer, de Nederlandse die lid is van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC, wil graag naar Nederland komen om tekst en... uitleg te geven over de strijd van de FARC. Dat heeft ze gezegd in een interview tegen een persbureau dat gelieerd is aan de FARC.

Audio

  • 'Tanja Nijmeijer ziet Che Guevara als groot voorbeeld' "Ik mis Nederland heel erg, en als ik het Wilhelmus hoor dan word ik melancholiek." Dat zegt FARC-strijdster Tanja Nijmeijer in een... interview met het persbureau Nieuw Colombia. Correspondent Kees Elenbaas is in de Colombiaanse hoofdstad Bogota en geeft toelichting bij haar recente uitspraken.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio