VVD tevreden, reacties negatief

De VVD heeft twee zetels meer dan vorige week in de peiling van De Hond»
De VVD heeft twee zetels meer dan vorige week in de peiling van De Hond  

De VVD is tevreden over de nieuwe afspraken in het regeerakkoord. De partij is vooral blij met het verdwijnen van de inkomensafhankelijke zorgpremie en een beperkte nivellering, zo staat op de site van de partij.

"De winst voor de VVD en hardwerkend Nederland is dat door dit nieuwe voorstel werken meer gaat lonen. Dat de middeninkomens zoveel mogelijk worden ontzien. Dat het zorgsysteem blijft zoals het is. En dat er minder sterk wordt genivelleerd."

Volgens de liberalen is de pijn in het plan nu evenwichtiger verdeeld. "Van de sterkere schouders zal iets meer gevraagd worden dat van de zwakkere schouders. Gezien de enorme uitdaging waar we als land voor staan, vind de VVD dit gerechtvaardigd."

Afgang

Uit de reacties op de site blijkt dat de achterban bepaald niet gerustgesteld is. Er is nauwelijks een positieve reactie te vinden. Er wordt gesproken van een "afgang" en van "slaapliedjes".

Deel deze pagina

Video

Wat vindt de VVD-achterban van het nieuwe akkoord?

Die inkomenafhankelijke zorgpremie lag vooral gevoelig bij de VVD-achterban. Op verschillende plaatsen in Nederland kwam VVD'ers... gisteravond bijeen om te horen wat er nu is afgesproken. Zo ook in Rotterdam.

Audio

  • 'Goed dat Mark zijn fout heeft toegegeven' Gisteravond was er een VVD-ledenavond in Rotterdam. Henrik-Willem Hofs peilde de stemming na de persconferentie over de aangepaste... kabinetsplannen.
  • Wiegel: nieuw akkoord verbetering voor middeninkomens VVD-erelid Hans Wiegel is na de aanpassing van het regeerakkoord al positiever dan twee weken geleden. Toen was hij nog ongemeen... kritisch voor het akkoord dat zijn partij gesloten had met de PvdA.

Video en Audio

Meer video en audio