Excuses Rutte voor verwarring

Premier Rutte bood zijn excuus aan»
Premier Rutte bood zijn excuus aan NOS

Premier Rutte heeft zijn excuus aangeboden voor de commotie die is ontstaan over de koopkrachtgevolgen van de inkomensafhankelijke zorgpremie. "Als onderhandelaar heb ik een fout gemaakt," aldus Rutte.

Rutte heeft niet gedacht over aftreden. "Als je een fout maakt moet je niet aftreden, maar optreden."

Ook PvdA-leider Samsom zei dat hij de ophef rond de koopkracht betreurde. Hij zei dat hij wil werken aan het herstellen van het gedeukte vertrouwen. Dat neemt volgens hem niet weg dat er van veel mensen offers worden gevraagd om uit de crisis te komen.

Geen beloften

Samsom zei dat er weer koopkrachtplaatjes zullen komen, maar dat er geen beloften worden gedaan. Daarvoor is de situatie, door de hoeveelheid noodzakelijke maatregelen, te grillig.

"Wie daaruit harde koopkrachtbeloften wil horen, vraagt erom bedrogen te worden. In elke uithoek van de puntenwolk staat een keukentafel met echte mensen die de gevolgen van de plannen op hun specifieke situatie gaan merken. Positief of negatief. U krijgt van mij dus geen koopkrachtbeloften."

Deel deze pagina

Video

Premier Rutte: ik heb een fout gemaakt

Premier Rutte heeft zijn excuus aangeboden voor de commotie die is ontstaan over de koopkrachtgevolgen van de inkomensafhankelijke... zorgpremie. "Als onderhandelaar heb ik een fout gemaakt," aldus Rutte.

Audio

  • Marcel Bril: Rutte moet hard werken om vertrouwen terug te winnen Premier Rutte is flink door het stof gegaan nadat de VVD en de PvdA het regeerakkoord hebben opengebroken. Politiek verslaggever... Marcel Bril monstert de situatie en blikt voorzichtig vooruit op het Kamerdebat over het akkoord.
  • 'Goed dat Mark zijn fout heeft toegegeven' Gisteravond was er een VVD-ledenavond in Rotterdam. Henrik-Willem Hofs peilde de stemming na de persconferentie over de aangepaste... kabinetsplannen.

Video en Audio

Meer video en audio