VVD, PvdA om tafel na fractieberaad

Diederik Samsom staat de media te woord na afloop van het coalitieberaad»
Diederik Samsom staat de media te woord na afloop van het coalitieberaad ANP

VVD-fractievoorzitter Zijlstra en PvdA-fractievoorzitter Samsom gaan weer terug naar de onderhandelingstafel. Dit is bekendgemaakt na afloop van de fractievergaderingen van de twee coalitiepartijen over de aanpassing van het regeerakkoord.

Om 20.30 uur geven premier Rutte, Samsom en Zijlstra een persconferentie. Deze persconferentie wordt live uitgezonden op Politiek24.

'Duidelijk standpunt'

Volgens VVD'er Zijlstra heeft zijn fractie een "duidelijk standpunt", maar hij wil daar inhoudelijk niets over zeggen. Samsom zei ook niets over het standpunt van zijn fractie. "Ik heb goedkeuring om verder te praten met de VVD," aldus Samsom. Volgens bronnen kan de PvdA-fractie goed leven met het nieuwe voorstel. Bij de VVD is dat nog onduidelijk.

De inhoud van het aangepaste akkoord is nog niet bekend. De aanpassing van het regeerakkoord was nodig door alle ophef over de inkomensafhankelijke zorgpremies. Vooral de VVD wil van die omstreden maatregel af.

Alternatieve plannen

De onderhandelaars spraken vanmiddag ruim drie uur over de doorrekeningen van het Centraal Planbureau. Het CPB heeft gekeken naar de gevolgen van alternatieve plannen voor de koopkracht.

Naar verluidt komt er een belastingverhoging in plaats van de inkomensafhankelijke zorgpremie.

De VVD heeft als harde eis gesteld dat de middeninkomens en hogere inkomens er maximaal 4 procent op achteruit mogen gaan.

Deel deze pagina

Video

  • video Samsom: goedkeuring om verder te praten met VVD VVD-fractievoorzitter Zijlstra en PvdA-fractievoorzitter Samsom gaan weer terug naar de onderhandelingstafel.... Dit is bekendgemaakt na afloop van de fractievergaderingen van de twee coalitiepartijen over de aanpassing van het regeerakkoord. Volgens VVD'er Zijlstra heeft zijn fractie een "duidelijk standpunt", maar hij wil daar inhoudelijk niets over zeggen. Samsom zei ook niets over het standpunt van zijn fractie. "Ik heb goedkeuring om verder te praten met de VVD," aldus Samsom.
  • video Zijlstra: fractie heeft duidelijk standpunt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra gaat terug naar ministerie van Algemene Zaken met de uitkomst van het... fractieberaad. De VVD-fractie heeft een 'duidelijk standpunt' ingenomen.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio